Първите 100 деца завършиха обучението си в Пампорово в програмата

...
Първите 100 деца завършиха обучението си в Пампорово в програмата
Коментари Харесай

Научи се да караш ски“ стартира и в Пампорово

Първите 100 деца приключиха образованието си в Пампорово в програмата „ Научи се да караш ски “, която тази година отбелязва 15 години. Професионалните инструктори на „ Пампорово “ АД ще обучат общо 350 възпитаници от 1 до 4 клас в района. „ Научи се да караш ски “ е най-социално насочената самодейност на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, и Регионалните ръководства по обучение, с поддръжката на телекомуникационната компания.

Тази година програмата ще обхване гратис образование по ски и ски тичане на 2028 деца от 1 до 4 клас. Стартирайки през 2008 година, планът в началото беше ориентиран към възпитаници от София, Банско, Самоков и Смолян. Общият брой на децата, минали през образованието през 14-те предишни издания, наброява близо 40 000.

Обучението тази година обгръща ски центровете Беклемето, Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Първата фаза започва в ски зона Беклемето, където учениците се образоваха както в алпийски ски, по този начин и в ски тичане, последвана от Витоша, Банско, Пампорово и Боровец. Финалният лагер на призьорите от всички зони ще се организира в Банско.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР