Първи туристи за великденските празници вече се очакват по родното

...
Първи туристи за великденските празници вече се очакват по родното
Коментари Харесай

Преди новия сезон: Ще поскъпнат ли хотелите и услугите в морските курорти?

Първи туристи за великденските празници към този момент се чакат по родното Черноморие. Тази година подготовката за лятото ще започва по-рано. В най-големия ни летен курорт Слънчев бряг стартира възобновяване на инфраструктурата, а по плажните линии се работи за възобновяване от зимните стихии.В Слънчев бряг започва освежаващи поправки на инфраструктурата, замяна на улично осветяване и осведомителни табла. Тази година най-вече резервации тук има от туристи от Полша, следвани от последвани от Молдова, Украйна, Румъния, Англия, Германия и част от скандинавските страни.
Първите туристи са от Полша с полет, който ще е на 31 март. Основно в Слънчев бряг края на април, началото на май и за великденските празници ще посрещнем посетители от Румъния, Сърбия, България, също по този начин и Англия. Имаме над 30% приръст по предварителни резервации от британски пазар.
Елена Андонова - хотелиер

Полетът от Полша на 31-ви март е и първият шенгенски полет до летище Бургас, в който обаче идват не групи а няколко двойки с пакетни резервации на база олинклузив. Влизането във въздушен Шенген ще докара още туристи смятат в сектора. само че регистрират и проблемите, които се повтарят и тази година.

За Великден към този момент има резервирани къщи за посетители в селските региони най-вече от български фамилии от вътрешността на България, само че този вид туризъм продължава да стои недоразвит у нас.
Имаме ужасно доста конкуренция във връзка с спа и балнеология и в това време нашата страна не употребява климатичните курорти с присъщите техни климато-лечебни свойства на въздуха.
Валентин Атанасов - асоциация „ Рафаел -инфо, култура и туризъм “ 

Подготовката на плажните линии за лято 2024-та започва до седмици, поради множеството вреди от зимния сезон. Вече е в ход и търсенето на личен състав.

Лято 2024-та обаче ще бъде малко по-скъпо от отминалия сезон. Макар тук-там чадър и шезлонг да останат по 10 лв., огромна част от концесионери ще вдигнат цените поради инфлацията.
Знаете, че покачиха и минималната заплата, от там се покачиха и осигуровките на работещите, както и техните хонорари. Най-големият разход на един плаж е обезопасяването.
Николай Димитров - концесионер на плаж

Поскъпване се чака и при туроператори и хотелиери, както и наемите на крайбрежни заведения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР