Първи сняг през уикенда. Според синоптиците през нощта срещу събота

...
Първи сняг през уикенда. Според синоптиците през нощта срещу събота
Коментари Харесай

Първи сняг през уикенда

Първи сняг през уикенда. Според синоптиците през нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна, като тук-там във високите котловини и по-ниските планински региони ще минават в сняг. В София температурите ще се движат в интервала сред 1 и 12 градуса в събота, в неделя няма да надвишават 5 градуса. В югоизточната половина от страната се чакат обилни валежи, само че от дъжд.
Прочетете още
Ветровито, облачно и с валежи ще бъде времето и в събота. През нощта против неделя в източната половина от страната преваляванията ще се усилят, в североизточните региони ще са обилни.

Затопляне и повече слънце се чакат при започване на новата седмица.

С прекосяването на леден атмосферен фронт през страната през днешния ден температурите ще продължат да се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за средата на ноември - оптималните от 16 до 21 градуса, в София към 15 градуса. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а облачността ще се усилва и тук-там, от запад на изток, ще превали слаб дъжд.

През нощта в Северна България ще се обясни, до момента в който в Южна към момента ще има превалявания от дъжд, които до сутринта ще спрат и облачността ще се раздира. Минималните температури на следващия ден ще са сред 4 и 9 градуса. Максималните ще бъдат от 11 до 16 градуса, в София към 11 градуса. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Ще доминира слънчево време.

И по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че след обяд и там ще отслабва. Вълнението на морето ще бъде едва. В планините преди обяд на обособени места към момента ще превалява слаб сняг, само че през втората половина на деня облачността ще се раздра до най-вече слънчево.

Ще духа мощен северозападен вятър, който последователно ще отслабва. Температурите ще се намалят и оптималните в курортите ще са сред 1 и 7 градуса.

С раздрана облачност ще бъде сутринта на Балканите. След обяд ще понижава до най-вече слънчево време. От северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се намалят.

В петък сутринта ще бъде мъгливо, с температури към и малко над нулата, а след обяд се чакат и превалявания от дъжд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР