> Първи случай на починал български лекар от коронавирус. В

...
> Първи случай на починал български лекар от коронавирус. В
Коментари Харесай

Близките на починалата в Сливен лекарка са под наблюдение

 > Първи случай на умрял български доктор от ковид. В събота беше оповестена кончината на доктор Илияна Иванова от инфекциозно поделение на МБАЛ Сливен.

Съпругът на доктор Иванова, който е доктор в същата болница, също е дал позитивна проба за ковид. Той е настанен за лекуване във ВМА. В същата болница са нейните родители, както и 12-годишното й дете.

В събота медици от сливенската болница приветстваха сътрудника си, която стана първата жертва у нас на болестта, а в неделя я изпратиха с бдение. Случаят роди вълна от съпричастност със фамилията на доктор Иванова.

" Загубата е огромна, разделихме се с прелестен човек и извънреден експерт. Състоянието на околните й е устойчиво. Молим се бързо да се възстановят. Доктор Иванова е била до последно на работа. Състоянието й се е влошило доста бързо ", доктор Богдан Сотиров, ръководител на Лекарския съюз в Сливен.

" За болните постоянно има късмет. Нашата цел е пациентът да е в оптимално устойчиво положение, само че не постоянно това е допустимо. Има доста незнайни към този вирус. Колегата беше сложена на апаратна вентилация. Няколко часа по-късно тя направи внезапно утежняване на положението, което докара до този съдбовен излаз ", доктор Янкова, ръководител на етичната комисия в болничното заведение. Тя увери, че в лечебното заведение има задоволително екипировка, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР