Първи случаи на заразени едновременно с грип и коронавирус регистрират

...
Първи случаи на заразени едновременно с грип и коронавирус регистрират
Коментари Харесай

Първи случаи на комбинация между грип и ковид в различни точки на света

Първи случаи на инфектирани по едно и също време с грип и ковид записват в разнообразни точки на света. За вероятната композиция сред двата вируса предизвестиха още през ноември медицински експерти, а тя към този момент е получила и наименованието " флурон " (б.р. комбиниране от британското " flu " за грип и от coronavirus). Израел рапортува публично първият подобен случай още на 31 декември, открит при родилка, която не е имунизирана.

За четири открити случая на флурон заяви през вчерашния ден и Бразилия.  Три бразилски щата - Рио де Жанейро, Сеаре и Сао Пауло - оповестяват за случаи на позитивни проби както за Коронавирус, по този начин и за грип, а локални медици споделят, че има наклонност към увеличение на броя на случаите на двойна зараза, написа порталът G1. 

За първи случай на флурон заяви през вчерашния ден и Хърватия, а през днешния ден за пациент инфектиран по едно и също време с коронавирус и грип рапортува и районен съд Македония. Пациентът е 26-годишен, от община Заяс, завърнал се от Съединени американски щати по празниците. Там е бил реваксиниран няколко дни преди да се прибере в Македония. По информация на здравните управляващи той е с грип и товид по едно и също време от 31 декември.

Комбинацията от двете болести се открива с обособени проби, само че признаците им като цяло се припокриват и мъчно се разграничават, споделят медицинските специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР