Първи реални сигнали, че правителство ще бъде формирано вижда анализаторът

...
Първи реални сигнали, че правителство ще бъде формирано вижда анализаторът
Коментари Харесай

Юрист видя първи признаци, че ще има правителство

Първи действителни сигнали, че държавно управление ще бъде образувано вижда анализаторът и някогашен парламентарен арбитър проф. Пламен Киров.

" Принципът на ротацията може да се разпростре и във образуването на държавно управление. Няма спънка да бъде излъчен министър-председател на ротационен принцип, даже министри могат да бъдат излъчени на ротационен принцип ", пошегува се Киров в изявление за бТВ.
-->
За президента Румен Радев от главно значение е да се одобри бюджет, сподели проф. Киров. Президентът можело да направи трети и четвърти съвещания, само че няма нещо трагично променено, с цел да може президентът още веднъж да беседва с партиите.

По думите на конституционалиста страната се намира в неповторима обстановка - най-голямата партия в Народното събрание да желае от втората такава да показа състав и конструкция на министерски съвет.

Може да се реализира и джентълменско съглашение - нетрадиционно е най-голямата партия да се окаже от своя мандат и да поддържа втората по бройка партия, без да влиза в съдружно ръководство и без да взе участие в бъдещото държавно управление. Такова нещо няма в страните с парламентарно ръководство, разяснява проф. Киров.

Той уточни, че образуването на държавно управление е едно от най-важните парламентарни решения. Акад. Николай Денков е повсеместен войник и Киров не изключва още веднъж да бъде препоръчан за министър председател от " Продължаваме промяната-Демократична България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР