Първи паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата,

...
Първи паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата,
Коментари Харесай

София вече има паркинг за велосипеди и електрически тротинетки

Първи паркинг за тротинетки и колела беше открит в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Велопаркингът се намира на бул. " Витоша " наоколо до пресечката с ул. " Д-р Стефан Сарафов " в посока Южен парк. Освен него ще бъдат открити такива и към Ларгото, на ул. " Московска " и бул. " Дондуков ".

София
 © БГНЕС
Зоните за оставяне на колела и тротинетки ще са в пешеходни пространства и синя и зелена зона, тъй като там има разчертани места. 42 от тях ще бъдат в " Синята зона ", а останалите в " Зелена зона ".

Паркирането на двуколесните транспортни средства ще бъде гратис. Идеята на Столичната община е да се подберат местоположения, където има натоварен трафик, и задачата е да се избегнат недобрите практики от останалите европейски градове, в които електрически тротинетки и колела се оставят на всички места, което основава усложнение пред останалите участници в придвижването.

Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата приготвят разпоредба, в която да бъде регламентирано потреблението на електрически тротинетки.

Идеята е жителите да се придвижите пешком най-вече до 500 м до мястото, което ги интересува.
 Регламентират потреблението на тротинетки Регламентират потреблението на тротинетки
За явен правилник за потреблението на електрически тротинетки в градска среда упорства държавната организация за„ Безопасност на придвижването по пътищата ". Ве...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР