Първи два случая на зараза с коронавирус бяха установени в

...
Първи два случая на зараза с коронавирус бяха установени в
Коментари Харесай

Коронавирусът влезе и в последната страна от ЕС, жертвите в Европа вече са над 500

Първи два случая на болест с ковид бяха открити в Кипър, което значи, че към този момент всичките 27 страни от Европейския съюз са наранени от епидемията, предадоха международните организации.

И двамата инфектирани са мъже, кипърски жители, заяви министърът на опазването на здравето Константинос Йоану на конференция. Първият е 25-годишен мъж, върнал се наскоро от пътешестване в Милано, а вторият е на 64 години, здравно лице, работил в централната болница в Никозия. Неотдавна той се върнал от Англия, където бяха доказани 319 случая.

Съобщението на министъра визира единствено интернационално приетата Република Кипър.

Днес е регистриран и втори случай в Сърбия.

Междувременно  немските управляващи оповестиха през днешния ден за първите два смъртни случая  от ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Те са в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, най-тежко засегнатата от разпространяването на вируса. Едната от жертвите е 89-годишна жена в град Есен, за която е доказано, че се е заразила с ковид във вторник.

По-рано локален чиновник в провинция Бранденбург съобщи пред ДПА, че сред 4000 и 5000 души са под домашна карантина поради хипотетичен случай на ковид.

Институтът " Роберт Кох ", държавният институт, виновен за контрола и предварителната защита на заболяванията в Германия, заяви през днешния ден, че доказаният брой на инфектираните е 1112 души.

Пет към този момент са смъртните случаи от ковид във Англия , съобщи ТАСС, като се базира на информация, обявена през днешния ден от английския министър на опазването на здравето Мат Ханкок. Потвърдените случаи на ковид в Обединеното кралство са 319.

Така броят на смъртните случаи от ковид в Европа към този момент са 511 (по последни данни, които се менят - б.р.), откакто бяха регистрирани нови 97 смъртни в Италия. Тя остава европейската страна, наранена най-сериозно от новия вирус. Починалите от началото на епидемията са 463, оповестиха през днешния ден италианските управляващи. Общият брой на доказаните случаи на заразяване с ковид там към този момент е 9172. Расте обаче и броят на оздравелите - те към този момент са 724. За съпоставяне ден преди този момент са били 622.

Над 70 % от инфектираните с ковид в Китай са оздравели , съобщи в това време Световната здравна организация (СЗО), съобщи Франс прес. Според СЗО Китай е в развой на преодоляване на епидемията, която обхвана 80 хиляди души.

" Разпространението на ковид върви към фаза, в която то към този момент няма да може да бъде следено, само че към момента не е прекомерно късно ", съобщи обаче на конференция в Женева ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Той уточни, че заплахата от пандемия е действителна, само че добави, че това ще е първата пандемия в историята, която може да бъде следена. 

Израел вкара за всички идващи 14-дневна карантина

Израел задължава всички жители, идващи от чужбина, да се слагат сами под 14-дневна карантина, съобщи през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от Ройтерс.

Мярката е част от напъните на Израел за предварителна защита против разпространяването на ковид и влиза в действие от през днешния ден.

" Всеки, който идва в Израел от чужбина, ще бъде подложен под 14-дневна карантина. Това е мъчно решение, само че е от изключителна значимост за запазване на публичното здраве, а публичното здраве е преди всичко ", съобщи Нетаняху.

Мярката, която се вкарва за интервал от две седмици, влиза в действие след 72 часа, заяви 12-и канал на израелската телевизия, съобщи ТАСС.

Израел взе едни от най-сериозните защитни ограничения против ковид, като наложи домашна карантина на гости от доста азиатски и европейски страни. Това доста затрудни пътуванията и търговията и се чака съществено да пострада туристическият бранш.

Израелските медии оповестиха, че от четвъртък на чужденците ще бъде давано позволение да влизат в Израел, единствено в случай че потвърдят, че има къде да си наложат карантина.

Досегашните ограничавания за влизане в Израел важаха за идващи от страни, наранени от ковид, отбелязва ДПА.

По последни данни в Израел има 42 души, инфектирани с ковид. Вестник " Джерузалем пост " написа, че сега повече от 25 хиляди жители на Израел са под двуседмична карантина.

Мадона анулира концертите си в Париж

Мадона анулира концертите си в Париж във вторник и сряда поради рестриктивните мерки, наложени по отношение на новия ковид, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс. В неделя френските управляващи не разрешиха скупчване на повече от 1000 души, тъй като броят на заболелите и на смъртните случаи продължава да пораства.

Концертите в Париж трябваше да са последните от турнето " Madame X " на Мадона, почнало в Ню Йорк през септември. То мина през Чикаго, Сан Франциско, Лас Вегас, Лос Анджелис, Бостън, Филаделфия, Маями, Лисабон и Лондон.

В Париж Мадона анулира и концерта си на 1 март поради " хронични контузии "

Всички  паради за Деня на Свети Патрик , в това число основните тържества в Дъблин, на които всяка година се събират близо 500 000 празнуващи от целия свят, също бяха анулирани през днешния ден поради риска от разпространяване на ковид, оповестиха локалните медии. Досега в Ирландия са регистрирани 21 случая на инфектирани с ковид, а предходната седмица и първи случай на предаване на болестта от човек на човек.

 

dnes.dir.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР