Първенството на Великобритания по лека атлетика в зала, което трябваше

...
Първенството на Великобритания по лека атлетика в зала, което трябваше
Коментари Харесай

COVID-19 отмени първенството на Великобритания в зала

Първенството на Англия по лека атлетика в зала, което трябваше да се организира на 21 и 22 февруари в Глазгоу, е анулирано поради пандемията от COVID-19.

Според Британската лекоатлетическа федерация процесът по тестване на състезатели, треньори, публични лица и доброволци в актуалната обстановка няма да даде нужните гаранции за неразпостранение на ковид, поради което се и постанова анулацията на шампионата, на който трябваше да участват над 500 индивида.

" Наша отговорност към обществото е да редуцираме разпространяването на COVID-19 и да не слагаме под риск здравната система ", обявиха уредниците.

Шампионатът на Великобританият трябваше да послужи като подготовка за европейското състезание в зала в Торун, Полша от 5 до 7 март. Според Британската федерация ще бъдат открити други разновидности за определеня на участниците на шампионата в Полша.

" Възможно е провеждането на надпревари с по-малък брой участници, които да бъдат със статут на квалификации за европейското в Торун ", прибавят от Бритиш Атлетикс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР