Първенство на България по футбол, среща от 30-ия кръг на

...
Първенство на България по футбол, среща от 30-ия кръг на
Коментари Харесай

Лудогорец си гарантира първото място в редовния сезон

Първенство на България по футбол, среща от 30-ия кръг на Първа лига:

Ботев (Пловдив) – Лудогорец     0:2 (0:2)
голмайстори: 0:1 Кайо Видал 27, 0:2 Игор Тиаго 44
стадион: „ Христо Ботев “, Пловдив
фенове: 12 000
основен арбитър: Георги Гинчев, Велико Търново
жълти картони: Антонио Перера, Джеймс Ето‘о, Самуел Акере (Ботев Пловдив); Игор Тиаго, Кирил Десподов (Лудогорец)
Състав на Ботев (Пловдив) Хидайет Ханкич, Самуел Супрайен, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Николай Минков, Дилан Мертенс, Джеймс Ето`о (46-Амаду Думбоя – 56-Абдулайе Траоре), Красиан Колев (84-Рой Херман), Антонио Перера, Самуел Акере (46-Па Конате), Антоан Бароан
Състав на Лудогорец: Серджио Падт, Гонзало Пипа, Якуб Пьотровски (84-Педро Нареси), Клод Гонсалвеш, Игор Тиаго, Кирил Десподов (90-Матиас Тисера), Аслак декор Витри, Франко Русо, Оливие Вердон, Кайо Видал (90-Игор Пластун), Спас Делев (68-Густаво Нонато)

Лудогорец си обезпечи първото място след постоянния сезон във футболната Първа лига, откакто победи с 2:0 Ботев (Пловдив) като посетител в среща от последния 30-и кръг от първата част на шампионата. Пред повече от 12 000 фенове на стадион " Христо Ботев " футболистите на Ивайло Петев стигнаха до триумфа с попадения на Кайо Видал и Игор Тиаго през първата част и по този начин събраха актив от 74 точки – с 4 повече от втория ЦСКА-София, който обаче е с мач по-малко. Ботев завършва постоянния сезон на десето място в класирането с 32 точки и в плейофите ще взе участие в битката за седмата позиция.

Двубоят стартира равностойно, като в началните минути обстановки пред двете порти липсваха. Малко откакто изтече четвърт час игра Дилан Мертенс от състава на Ботев приключи с удар бърза контраофанзива на „ канарчетата “, само че топката рикошира в крайник на бранител на Лудогорец и попадна в ръцете на Серджио Падт. Малко по-късно гостите от Разград дадоха отговор с два неточни удара от отдалеченост на Кирил Десподов и Спас Делев. 

Постепенно Лудогорец взе самодейността и в 27-ата минута тимът, воден от Ивайло Петев, откри резултата. Десподов центрира отдясно в наказателното поле на „ жълто-черните “, Игор Тиаго пропусна топката и тя падна на крайници на Кайо Видал, който засече по диагонала в далечния ъгъл на Хидайет Ханкич за 1:0. 

Две минути преди края на първата част първенците удвоиха задатъка си. Игор Тиаго се разписа с глава след подаване на Клод Гонсалвеш отляво, като прати топката под плонжа на Ханкич за 2:0. При този резултат пристигна и почивката.

Три минути след подновяването на играта Лудогорец можеше да осъществя трето попадение. Кирил Десподов бе изведен отляво зад отбраната на Ботев, капитанът на „ зелените “ преодоля вратаря на „ канарчетата “ и опита да приключи от дребен ъгъл съвсем от аутлинията, само че не откри очертанията на вратата. 

В ответната офанзива Антоан Бароан се освободи от двама футболисти на „ орлите “ и комбинира с Красиан Колев, който обаче стреля неопределено от дъгата на наказателното поле. 

Точно след час игра „ канарчетата “ пропуснаха преференциален късмет да понижат изоставането си. Красиан Колев центрира от корнер, Пипа изпусна Антонио Перера, само че от няколко метра испанецът уцели тялото на Серджио Падт и не съумя да осъществя.

Минута по-късно влезлият като запаса Абдулайе Траоре също не съумя да вкара, откакто си поведе дълго топката, изведен самичък против вратаря на Лудогорец.

В 77-ата минута Игор Тиаго пък получи опция да направи триумфа на разградчани по-убедителен, само че не уцели вратата на Ханкич от към 10 метра и по този начин срещата завърши при резултат 0:2.

По този метод Лудогорец приключва постоянния сезон като водач в класирането, до момента в който Ботев остава на десета позиция след първата част от шампионата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР