Първата завършена версия Block 70 е пристигнала в Калифорния на

...
Първата завършена версия Block 70 е пристигнала в Калифорния на
Коментари Харесай

Започнаха доставките на F-16D Fighting Falcon Block 70, първият - с цветовете на Бахрейн

Първата приключена версия Block 70 е пристигнала в Калифорния на 28 март. Официално машината отиде в 416-aта пробна ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, която ще дава отговор за довеждане докрай на оперативните тествания и военната сертификация преди доставката ѝ на нейния целеви консуматор - Военновъздушни сили на Кралство Бахрейн.

 

Това оповестява полският профилиран уебсайт " Група за военни проучвания и разбори " (ZBiAM). На 5 април Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява първите фотоси от пребазирането на многоцелевите бойни самолети Lockheed Martin F-16D Fighting Falcon Block 70 от Грийнвил във военновъздушната база Едуардс в Калифорния. Този първи изтребител F-16 Block 70 е за Бахрейн, като в развой на произвеждане са изтребителите на Словакия и България.

 

Самолетът беше публично доставен от производителя на 10 март. Общо шестнадесет самолета бяха поръчани от Бахрейн посредством процедурата FMS. Министерството на защитата на Съединени американски щати декларира, че първият аероплан ще доближи до потребителя през 2024 година Не е изключено горепосочената страна да усили поръчката, което е обвързвано с дебата по отношение на бъдещето на в този момент експлоатираните F-16C/D Fighting Falcon Block 40 - на дневен ред са два разновидността: цялостна рационализация до стандарта F-16V или закупуване на повече Block 70 вместо тях.

 

В момента в корпоративните уреди на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина, се работи по спомагателни машини за Бахрейн и самолети за най-малко още двама клиенти: Словакия и България. Като се има поради, че доставките за Словакия също би трябвало да стартират през 2024 година, не е изключено скоро да забележим първия аероплан в цветовете на военната авиация на тази страна.

 

До момента Lockheed Martin е осигурила поръчки за 148 самолета F-16C/D Fighting Falcon Block 70/72 и не е изключено тази година да има още претенденти - към момента не е завършил търгът за закупуване на дванадесет многоцелеви бойни самолета във Филипините (конкурент на F-16 е JAS-39C/D Gripen). Освен това колумбийските управляващи възобновиха процедурата за покупка, в която американският план се конкурира с Dassault Rafale F3 и Saab JAS-39E/F Gripen.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР