Първата забрана за ползване на дизелови двигатели в Германия ще

...
Първата забрана за ползване на дизелови двигатели в Германия ще
Коментари Харесай

Хамбург въвежда първата забрана за дизели от идния четвъртък

Първата възбрана за прилагане на дизелови мотори в Германия ще стане факт още идния четвъртък. От 31 май градските управляващи на Хамбург не разрешават достъпа на дизели със документ под Евро 6 по основните градски булеварди, оповестява Bloomberg, представена от ауто медия бг.

Отделно елементи от центъра ще са неразрешени за камиони с дизелови мотори. Глобите за нарушение на възбраната са надлежно 25 евро за коли и 75 евро за камиони.

В момента в Хамбург се движат към 330 000 дизелови автомобила, като единствено 116 000 от тях имат документ Евро 6.

Забраната стана допустима след знаково правосъдно решение през февруари, че сходни рестрикции не нарушават конституцията. Отделно управляващите са под напън и от Европейската комисия, тъй като през предходната година в цели 65 града в Германия редовно бяха регистрирани съществени превишения на нормите за азотни оксиди (NOx). Основният източник на тези рискови за здравето съединения са точно дизеловите мотори.

След Хамбург сходни забрани приготвят и други градове в провинция Шлезвиг-Холщайн, в това число столицата Кил. Кметът на Хайделберг пък възнамерява да забрани всички коли с вътрешно горене, считано от 2030 година.

 Хамбург вкарва първата възбрана за дизели от идния четвъртък
Протест на екоактивисти против дизеловите мотори. През 2017 общо 65 огромни града в Германия са надвишили нормите за азотни оксиди

Извън Германия, забрани за дизела са планувани в градове като Париж, Мадрид, Атина и Лондон. Кметът на Копенхаген даде обещание да забрани дизеловите коли на територията на града още от следващата година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР