Първата за годината обработка против кестенов молец на терени с

...
Първата за годината обработка против кестенов молец на терени с
Коментари Харесай

Започва пръскане против кестеновия молец във Варна

Първата за годината обработка срещу кестенов молец на терени с публично значение стартира във Варна, заяви Антоанета Тончева, шеф на Оперативна програма „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “.

Третирането ще се прави в късните вечерни часове, ще се обработват ниските клони на кестеновите дървета и площите под тях. Интервенциите ще бъдат провеждани под управлението на агроном – експерт по растителна отбрана и ще бъдат осъществени при подобаващи климатични условия - температура, мокрота, вятър, превалявания.

Ще бъде употребен биоцид - димилин, който е предложен от експертите по растителна отбрана при Българската организация за сигурност на храните. Ще се употребява генератор за леден аерозол, инсталиран върху пикап със светлинна сигнализация.

Според графика, обработките ще се правят първо в регион " Аспарухово ", Галата и част от " Чайка " – на 22 април, понеделник. Във вторник - 23 април, ще бъдат обработени кестените във " Владиславово ", " Младост " и част от " Одесос ", а в сряда останалата част от " Одесос " и в регион " Приморски ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР