Първата у нас инсталация с миксирана реалност ще бъде представена

...
Първата у нас инсталация с миксирана реалност ще бъде представена
Коментари Харесай

Теодор Ушев представя иновативна инсталация, използва гласовете на Путин, Тръмп, Борисов и Нинова

Първата у нас апаратура с миксирана действителност ще бъде показана през днешния ден. Това е най-новият образен авторски план на живеещия в Канада български художник и аниматор Теодор Ушев, озаглавен " Като в мрачно огледало ", оповестява БНР.

Рисунки върху избавителни термични одеяла - от довечера до 11 март Софийската градска художествена изложба ще е хазаин на тази апаратура на Теодор Ушев. Това е първият огромен независим план, който той приготвя у нас отвън киното. Подобни изложбени начинания е правил във Англия, Канада, Холандия, Словения и Япония.

Новият му план е провокация към публиката да търси скритото обръщение, смисъла оттатък привидното и другата позиция. С помощта на специфична каска и очила, фенът ще бъде замесен в различна среда, като би трябвало да добие оптичната заблуда, че е част от действието, което вижда. Авторът ползва новаторска технология, особено създадена за инсталацията му от датско студио. Използвани са гласовете на Ангела Меркел, Бойко Борисов, Владимир Путин, Волен Сидеров, Доналд Тръмп и Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР