Първата стъпка в подготовката на нова среща в нормандския формат

...
Първата стъпка в подготовката на нова среща в нормандския формат
Коментари Харесай

Лавров постави условие за среща на върха на Нормандската четворка

Първата стъпка в подготовката на нова среща в нормандския формат би трябвало да бъде използването на предходни съглашения, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи РИА Новости. 
" Сега, най-малко в нормандския формат и в контактната група, ние предлагаме да закрепим това (споразумение - ред.)на хартия към този момент в юридически тип.
По този метод резултатите от последната среща на върха на Нормандската четворка ще бъдат приложени, към този момент можем да приказваме за това каква е идната стъпка, която би трябвало да се предприеме в този формат ", сподели министърът на конференция след диалози с сътрудника си от Гана.
" Трябва да подготвим спомагателни стъпки, които да ускорят използването на споразуменията от Минск. Но първият стадий, както споделих, е да осъществим това, което се договорихме на предходната среща на върха. Тогава можем да приказваме за подготовката на идната нова среща на върха ", акцентира Лавров,
През април 2014 година украинските управляващи започнаха военна интервенция против самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР, които оповестиха самостоятелност. Според последните данни на Организация на обединените нации към 13 хиляди души са станали жертва на спора.
Проблемът с разрешаването на украинската рецесия се разисква на договаряния в разнообразни формати, по-специално във " нормандския формат " (Русия, Франция, Германия, Украйна).
Но споразуменията за преустановяване на огъня бяха реализирани единствено в Минск, по време на срещи на контактната група с посредничеството на Русия и ОССЕ. Въпреки това, даже след съглашения за помирение сред страните в спора, конфликтите не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР