Първата среща на руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер

...
Първата среща на руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Първата среща Путин-Ким приключи след три часа и половина преговори

Първата среща на съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун във Владивосток завърши, съобщи РИА Новости.

Преговорите продължиха три часа и половина, след което съвсем два часа държавните глави разговаряха очи в очи.

Според Путин, диалогът с водача на КНДР се оказал “задълбочен ”. Били са разисквани тематиките за двустранните връзки, вероятностите за развиване на съдействието, както и обстановката на Корейския полуостров.

„ Проведохме доста изчерпателен продан на отзиви очи в очи по въпроси от съвместен интерес и се надявам, че нашите диалози ще продължат по същия потребен и градивен проект ”, сподели Ким Чен Ун.

Срещата се организира в една от постройките на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.

Това е първото посещаване на Ким Чен Ун в Русия, както и първото задгранично пътешестване след преизбирането му за ръководител на държавния съвет на КНДР. Според източника на РИА Новости, след срещата на върха за ръководителя на Северна Корея е готова културна стратегия. Във Владивосток той ще остане до вечерта на 26 април.

Предишните договаряния на върха сред двете страни се състояха през 2011 година, когато Ким Чен Ир се срещна с Дмитрий Медведев в Улан-Уде.

Владимир Путин посети Северна Корея преди 19 години. Това беше първото посещаване на високо ниво в историята на връзките сред Русия и КНДР. През 2001 година Ким Чен Ир гостува в Москва, а година по-късно във Владивосток се организира срещата на върха Москва-Пхенян. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР