Първата щека на Азия Дин Дзюнхуей ще поведе 10-членен “китайски

...
Първата щека на Азия Дин Дзюнхуей ще поведе 10-членен “китайски
Коментари Харесай

COVID-19: Кои азиатци ще играят на Световното по снукър и кои - не


Първата щека на Азия Дин Дзюнхуей ще поведе 10-членен “китайски легион” към Шефилд за започващото на 31 юли Световно състезание по снукър, написа China Morning Post.

 Вижте разпределението на поставените в " Крусибъл "
Изданието добавя, че Дин към този момент има билет за Обединеното кралство и ще дойде там на 10 юли, защото ще би трябвало да се подложи на 14-дневна карантина. Ян Бинтао също ще бъде с него, като те двамата имат обезпечено място в шампионата като десети и шестнадесети сложени.

Следващите трима китайци в международната класация към този момент не възнамеряват да се включат в квалификациите а “Крусибъл”, които стартират на 21 юли. Това са Жоу Юелон (номер 22), Шяо Гуодон (28) и Жао Шинтон (29).

Другите китайци, които ще се включат в квалификациите, са Лю Хаотян, Лян Уънбо, Лу Нин, Луо Хонгао, Тян Пънфей, Фан Жънгуй, Чън Фъйлон и Си Дзяхуей. Представителят на Хонконг Марко Фу към този момент разгласи, че няма да взе участие поради пандемията, а другояче той продължава да бъде малтретиран от проблеми със зрението си, които едвам не прекратиха кариерата му преди две години.

“Свързахме се с всеки един състезател и им предоставихме помощ с споразумяване на пътуванията и ги подпомогнахме даже финансово, с цел да стигнат до Обединеното кралство”, описа ръководителят на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън пред “Метро”.

“Някои от тях се чудят дали да вземат участие, а нашата работа е да предоставим опция за всички. Помагаме и с уреждането на визи, само че в последна сметка става въпрос и за персонален избор. Можем да разубедим тези, които към момента не желаят да вземат участие. Осигурили сме нужните условия за тези, които желаят. Около 90% от състезателите ще играят, а в случай че има празни места в схемата, ще ги запълним посредством предложения за други”, добави още той.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР