Първата ракета на България беше близо до сензационен успех срещу

...
Първата ракета на България беше близо до сензационен успех срещу
Коментари Харесай

Наоми Осака надви Вики Томова

Първата ракета на България беше покрай ефектен триумф против някогашната №1 в международната класация и сегашна №4 Наоми Осака на тенси шампионата в японския град Осака, който е от категория министър председател.

Тръгналата от квалификациите националка за „ Фед къп “ отстъпи на именитата си съперничка с 5:7, 3:6 на осминафиналите, макар че повеждаше с пробиви и в двата сета, и пропусна шанса да запише първа победа в кариерата си над състезателка от топ 5.

Виктория стартира превъзходно мача и поведе с 3:0 гейма, откакто реализира два пробива. Осака стигна до точка за рибрейк във втория гейм, само че 24-годишната софиянка я отрази с отличен сервис по правата. Спечелилата две трофеи от Големия шлем японка върна единия пробив за 1:3, а в последвалия мваратонски гейм Томова имаше два шанса за нов пробив, само че малко не ѝ доближи да го реализира. За страдание досегашната лидерка в ранглистата се окопити, стартира да намира ударите си и изравни при 4:4. На почивката при 4:5 бащата на Виктория – Константин, влезе на корта като неин треньор и се опита да я успокои и активизира. В 12-ия гейм Наоми Осака направи пробив на нула и по този начин измъкна сета.

Томова проби на старта на идната част, откакто осъществя третата си опция с превъзходен ретур. Азиатката върна брейка за 2:2 с акуратен минаващ удар. В идващия гейм софиянката имаше нова точка за пробив, само че не съумя. За страдание Осака проби на нула за 5:3 и по-късно сервира сполучливо за място на четвъртфиналите.

Българката си потегля със 73 точки за международната класация, където е №181, както и 11 640 $ от наградния фонд. Успехите в Осака ще разрешат на Виктория да прогресира с към 30 места в класацията на WTA.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР