Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата

...
Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата
Коментари Харесай

Прилепът от Йохан Щраус - първата премиера за сезона на Музикалния театър

Първата премиера през новия сезон на Музикалния спектакъл е оперетата " Прилепът " от Йохан Щраус-син. Премиерните дати са 20, 25, 26 и 27 октомври. Театърът ще покаже една нова и непоставяна до момента у нас театрална версия на оперетата на Щраус. Режисьор е Марияна Арсенова, диригент-постановчик - Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Димитър Косев, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник по костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния спектакъл.
" С тази премиера на „ Прилепът ” желаеме да поднесем подарък на нашата аудитория ” - споделя режисьорът на новата режисура Марияна Арсенова. „ Публиката ще види типичен прочит на пиесата и в това време една напълно нова и непоставяна до момента театрална версия на „ Прилепът ”. Тя е направена с смешка, с лекост и финес – както се слагат всички оперетни заглавия в Музикалния спектакъл. ”
„ Прилепът ” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която любовните пристрастености и фамилни премеждия са разкрити на фона на прелестните мелодии на валса, полката и кадрила. Мелодраматичният и комедиен жанр на либретото, комбиниран с красивата музика на Краля на валса, основават чувството за тържественост и лекост.
„ Костюмите не са от епохата на написването на „ Прилепът ”, те са модерни и това е преднамерено издирван прийом от режисьора на спектакъла ” – разкрива художникът по костюмите Яна Дворецка. Безспорно най-провокативна е визията на Граф Орловски, на бала на който се заплитат непредвидените и комични обстановки в „ Прилепът ”. В ролята ще забележим младите звезди на Музикалния спектакъл Александър Панайотов и Денко Проданов.
В останалите функции вземат участие солистите – Богомил Спиров, Владимир Грудков (Габриел Фон Айзенщайн); Добрина Икономова, Олга Динова, Марияна Арсенова и гост-солиста Илина Михайлова (Розалинда); Николай Борисов, Иван Панев и Христо Сарафов (Франк); Стефан Петков и Пеньо Пирозов (Алфред) ; Катерина Тупарова, Теменужка Трифонова, Дайана Фирузи и Исидора Молес (Адела); Кръстан Кръстанов, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски (Доктор Фалке) и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР