Първата по резултат политическа сила е ГЕРБ-СДС с 669 924

...
Първата по резултат политическа сила е ГЕРБ-СДС с 669 924
Коментари Харесай

Окончателните: ГЕРБ води с 49 хил. гласа, невалидните гласове се увеличават петорно

Първата по резултат политическа мощ е ГЕРБ-СДС с 669 924 гласа, което е с близо 49 хиляди повече (48 855) от втората " Продължаваме промяната - Демократична България ". Гласовете за останалите партии, които прекачват прага от 4% от гласовете на гласоподавателите и ще бъдат показани в Народното събрание, са: Това сочат окончателните данни на Централната изборна комисия (ЦИК), оповестени малко преди среднощ на 6 против 7 април. По закон 6 април е крайната дата, на която изборната администрация би трябвало да разгласи резултатите от вота. Решението беше оповестено съвсем в последния миг " поради множеството несъответствия, които трябваше да бъдат прегледани ", разгласи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Според получените гласове изборната администрация разгласи публично и по какъв начин се разпределят депутатските места (общо 240 мандата) по обединенията, които ще вземат участие в идващото 49-о Народно заседание: Връщането на хартиената бюлетина във всички секции, наложено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в последното Народно заседание, като се изключи че затрудни работата на секционните изборни комисии (СИК) и докара до доста неточности в изборните протоколи, усили съвсем пет пъти и броя на недействителните бюлетини. За вота на 2 април откритите в кутиите невалидни гласове са 44 617, регистрира ЦИК, до момента в който за изборите на 2 октомври, когато се гласуваше единствено с машини в секциите с над 300 гласоподаватели, бяха едвам 9042.

Големият брой недействителни бюлетини на сегашните избори се дължи единствено на необятната приложимост на хартиената бюлетина, защото преди няколко седмици ЦИК реши, че.

 Отново на избори: какво става, в случай че се гласоподава с празна или надраскана бюлетина Отново на избори: какво става, в случай че се гласоподава с празна или надраскана бюлетина
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР