Първата октомврийска събота ще е слънчева, сравнително тиха и топла.

...
Първата октомврийска събота ще е слънчева, сравнително тиха и топла.
Коментари Харесай

Времето: Предстои осезаемо захлаждане, ще духа силен вятър

Първата октомврийска събота ще е слънчева, относително тиха и топла. Дневните температури ще са в интервала от 21 до 26 градуса, в планините – от 10 до 16 градуса. В неделя ще е по-топло с показания на термометрите сред 25 и 29-30 градуса. Облачността ще е променлива с капацитет вечерта да превали локално в Източна България, в Предбалкана и Стара планина. Последният ден на седмицата обаче ще е изключително прохладен. С прекосяването на леден атмосферен фронт поривите от северозапад в Дунавската низина и някои региони в Горнотракийската равнина ще доближат 90-100 километра в час.

Още в неделя вечерта ще стартира осезаемо захлаждане и в понеделник оптималните дневни температури ще са едвам сред 15 и 20 градуса. Вятърът ще е североизточен с изключително мощни пориви по крайбрежието, където и вълните ще се усилят. Валежи няма да има, с изключение на на места в най-южните елементи на страната. Облачността ще остане променлива с чести разкъсвания към обяд и в ранния следобяд.

След краткотрайното внезапно захлаждане, в хода на седмицата температурите бързо ще се въстановят. Облачността ще остане променлива вторник-сряда с дребна възможност за слаби и незначителни валежи. Дните към Петковден (14 октомври) ще са преобладаващо слънчеви с температури сред 22 и 27 градуса.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР