Първата официална среща между президентите на САЩ и Русия Доналд

...
Първата официална среща между президентите на САЩ и Русия Доналд
Коментари Харесай

Новото оръжие на Русия: Лимузината на Путин

Първата публична среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки ``приличаше на галерия на автомобили``, съобща в своя публикация френската телевизия BFMTV.

Тръмп дойде на срещата със своята бронирана лимузина Cadillac с прякор ``Звяр``, а Путин за първи път в задгранично пътешестване със своя нов формален автомобил Aurus Senat.

Тази лимузина, както отбелязва BFM TV, освен прелестно подхожда за тържествени случаи, само че и се употребява като политическо оръжие.

Путин са връща към традициите на Съюз на съветските социалистически републики - движи се с влиятелен автомобил, основан в Русия.



Така той показва промишлената мощност на страната.

От 2012 година съветският президент искаше да се откаже от Mercedes S-класа, който му служеше доста години, в интерес на луксозен съветски автомобил.

Но локалните марки коли изчезнаха дружно със Съюз на съветските социалистически републики.

Именно по тази причина се наложи да се стартира от нулата и да се сътвори нова марка, която да бъде конкуренция на немските и китайските марки и да стане опция за олигарсите и другите водачи.

Тази задача, както, била предоставена научно-изследователския авто и автомоторен институт НАМ а планът получил името ``Кортеж``.

Трябвало да бъдат основани коли премиум-класа, чиято витрина трябвало да бъде президентската лимузина.

Така се появила на бял свят марката Aurus.

Сега, с изключение на лимузината Senat, се създава едноименен седан, джип ``Комендант`` и миниван ``Арсенал``.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР