Първата инхалаторна ваксина срещу COVID в света от днес е

...
Първата инхалаторна ваксина срещу COVID в света от днес е
Коментари Харесай

В Китай вече прилагат първата в света инхалаторна ваксина

Първата инхалаторна ваксина против Коронавирус в света от през днешния ден е в приложимост в бизнес столицата на Китай – Шанхай, съобщи Асошиейтед прес.

Тя се приема, като се инхалира през устата, и се предлага като бустер на към този момент имунизирани хора, означават в публично известие градските управляващи.

Експертите са безапелационни, че имунизациите, които не се инжектират, са доста подобаващи за хора, които се опасяват от убождане и биха предпочели да получат препарата по различен, „ безиглен “ метод.

Инхалаторната ваксина също по този начин може да подкрепи доста процеса на всеобща имунизация в по-бедните страни, защото е по-лесна за използване.

Видеоматериал, оповестен в китайска онлайн държавна медия, демонстрира хора в публичен здравен център, които слагат къса дюза от транспарантна бяла чаша в устата си, а в съпътстващия текст се изяснява, че след постепенно инхалиране всеки човек би трябвало да задържи дъха си за пет секунди. Цялата процедура лишава 20 секунди.

Жител на Шанхай, сниман във видеото, споделя, че при поемане имунизацията има сладостен усет, а цялото чувство прилича чай с мляко.

Според експерти имунизацията, призната през устата може да спре навлизането на вируса в долните дихателни пътища. Те означават обаче, че този резултат зависи от размера на капките – колкото по-малки са те, толкоз по-добре навлизат надолу в организма.

Китайските регулаторни управляващи утвърдиха имунизацията за бустерна приложимост през септември. Тя е създадена от биофармацевтична компания „ КанСино байолоджикс и съставлява аерозолна версия на еднодозовата аденовирусна ваксина на същата компания.

В момента в света се създават няколко инхалаторни Коронавирус ваксини за назална приложимост, множеството от тях са във фаза на клинични изпитвания. Регулаторните управляващи в Индия утвърдиха назална ваксина, която към момента не е в приложимост.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР