Първата и единствена у нас организация, която развива изкуството на

...
Първата и единствена у нас организация, която развива изкуството на
Коментари Харесай

Цветен празник във Варна за третата година на Първо орхидеено общество

Първата и единствена у нас организация, която развива изкуството на орхидеите, отбелязва третата си годишнина. Първо орхидеено общество ще събере ценители на пъстър празник на 15 декември в Арт-салона на Радио Варна.

Приятелите на обществото ще могат да се снабдят с нова орхидея за сбирката си с присъединяване в търг. Експертът по орхидеи Крум Сотиров ще направи мини лекция за всяко растение. Той е преподавател в орхидеените общества на Съединени американски щати и Канада и създател на обществото у нас.



„ Изкуството за развъждане на орхидеи има над 100-годишна традиция във Англия и Съединени американски щати. И у нас пристрастеността към тези невероятни растения се разраства. Затова с запалянковци поставихме началото на тази нова за България процедура – да обменяме опит в една приятна атмосфера и да срещаме обществото със международните практики. При нас са добре пристигнали и хора с две растения, и членове с сложни за развъждане типове “, споделя Крум Сотиров.



Средствата от търга ще послужат за просветителни стратегии на обществото, което развива развъждане на красивите цветя в култивация и опазването им в дивата природа. За тези три години обществото е провело сбирки с неповторими лектори, измежду които доцент Антоанета Петрова от Ботаническата градина на Българска академия на науките. То организира на практика занимания по пресаждане, походи измежду природата за опознаване на дивите типове, има собствен фонд с растения. На томболи и викторини са раздадени над 120 орхидеи. Дистанционните членове имат достъп до он-лайн списък с лекции. Сред бъдещите планове на обществото е осъществяване на уоркшоп за дребни орхидисти и посещение на международни имена от орхидеения свят.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР