Първата група хапнала овесена каша за закуска, втората – корнфлейкс,

...
Първата група хапнала овесена каша за закуска, втората – корнфлейкс,
Коментари Харесай

Засищащо И Здравословно! Хапвайте По Една Купичка Всяка Сутрин И С Вас Ще Се Случи Чудо!

Първата група хапнала овесена каша за закуска, втората – корнфлейкс, а третата – единствено вода. И трите групи били помолени да запишат своето равнище на задоволеност в идващите три часа. На доброволците били взети и кръвни проби, с цел да бъдат проследени техните равнища на кръвна захар и инсулин. На всички пациенти обядът бил един и същи.

Какво посочили резултатите? Групата, яла на закуска овесени ядки установила, че не чувствала вълчи вкус сутринта и денем. Мъжете и дамите от група №1 хапнали 31% по-малко калории за обяд. Овесените ядки се оказала най-полезна за хората в групата с наднормено тегло, тъй като те консумирали 50% по-малко калории за обяд.

Хората от група №2, които закусили корнфлейкс изпитали сериозен апетит 3 часа след закуската, както се случило и с участниците в опита, които пили само вода след ставане от сън.

Това, което направило купата овесени ядки победител в опита е, че тази храна престоява по-дълго в стомаха, за разлика от корнфлейкса, който нараснал равнищата на кръвна захар при група №2, което автоматизирано довело до бързо огладняване.

Има редица спомагателни проучвания, които удостоверяват теорията, че овесената каша е една от най-полезните храни за закуска, защото спомага за понижаване на тежестта, а най-хубавото е, че топи мазнините в цялото тяло и то продължително.

Защо овесени ядки?

Овесените ядки могат елементарно да бъдат допълнение към съвсем всяко хранене под формата на гарнитура, част от здравословна салата или десерт.

Ползите за здравето от овесените ядки

Чувствате се сити по-дълго

Високото наличие на фибри в овесените ядки Ви оказва помощ да се чувствате изцяло сити и то за много по-дълго време, като по този метод редуцира и апетита. Фибрите в овесените ядки са извънредно потребни и за възстановяване на храносмилането. Това прави овесените ядки идеалната храна за всеки диетичен режим и здравословна загуба на тегло.

Понижава се холестерола

Здравословните фибри в овесените ядки се свързват с мазнините в тялото, което води до понижаване на равнищата на неприятния холестерол в кръвта. Чрез поддържане на сърцето и кръвоносните съдове здрави, се понижава доста риска от сърдечно-съдови болести.

Сваля се кръвното налягане

Овесените ядки са доста потребни и за контролиране на кръвното налягане. Растителните фибри в овеса потвърдено намаляват кръвното налягане с 30%, в случай че се употребяват постоянно.

Намалява се рискът от рак

Според изследвания, оповестени в British Medical Journal, овесените ядки и тяхната постоянна консумация понижават риска от рак на дебелото черво, на гърдата, на простатата и на яйчниците./Delo.bg
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР