Първата голяма стъпка на администрацията на Байдън към налагането на

...
Първата голяма стъпка на администрацията на Байдън към налагането на
Коментари Харесай

Ограничението на Байдън за посредниците в лекарствената индустрия има обратен ефект, казват фармацевти

Първата огромна стъпка на администрацията на Байдън към налагането на ограничавания на мениджърите на аптеките, които работят като договарящи за цените в лекарствената промишленост, има противоположен резултат, споделят фармацевти. Вместо това, той прибавя към неволите на самостоятелните дрогерии, за които частично е предопределен да помогне.

Така наречените PBM от дълго време са си върнали таксата от аптеките седмици или месеци откакто са отпуснали лекарство. Ново предписание, което ръководи програмата за медикаменти на Medicare, трябва да влезе в действие на 1 януари и изисква PBM да вземат по-голямата част от своите „ възнаграждения за успеваемост “ сега, в който се изпълнят рецептите.

Възстановяванията са нараснали от към 9 милиона $ през 2010 година до 12,6 милиарда $ през 2021 година, съгласно Medicare Payment Advisory Commission, организация, основана да поучава Конгреса по отношение на програмата за хора на 65 и повече години или с увреждания.

поредност от напускания тази есен от чиновници на CVS и Walgreens, които споделят, че лимитираният личен състав е предизвикал прегаряне и е заплашил сигурността на пациентите.

Мизерия за дребните аптеки 

Съгласно актуалната система, когато аптеката извърши рецепта, PBM ѝ споделя какво дължи пациентът и какво ще заплати PBM на аптеката. PBM обобщава тези заплащания и изпраща чек по-късно. Често обаче PBM ще приспадне такса за осъществяване от аптеката, сподели Дъг Хоуи, основен изпълнителен шеф на Националната асоциация на фармацевтите в общността.

„ Когато попълвате рецептата, PBM ви споделя, че пациентът заплаща 20 $ за това лекарство, ние ще ви платим 100 $ “, сподели Хоуи. „ Като фармацевт споделям, добре, получавам общо 120 $ за лекарство, което ми струваше 110 $ от търговеца на едро. След това три месеца по-късно PBM споделя: „ Всъщност ще ви платя единствено 83 $. “ Така че изгубих $17 при продажбата и нямам опция да възразя. "

Една мярка за успеваемост е придържането на пациента. Ако пациентите не одобряват всичките си медикаменти, фармацевтите могат да получат хонорар за неприятно показване, макар че нямат надзор върху дейностите на пациента. Понякога фармацевтите са афектирани за грешките на предписващия доктор, сподели Хоуи.

В началото на есента колосът PBM Express Scripts изпрати поверителни контракти, в които разгласи, че през 2024 година ще заплаща на аптеките с почти 10% под това, което нормално заплащат, с цел да купуват медикаменти на едро с марка – което значи, че могат да изгубят пари всяка рецепта, която извършват, съгласно двама самостоятелни фармацевти, получили документите. Те отхвърлиха да споделят договорите, тъй като са предмет на съглашения за неразкриване на информация с Express Scripts.

В изказване Express Scripts сподели, че „ нашите равнища на възобновяване на аптеките за маркови медикаменти варират според от редица фактори. “ Компанията сподели, че близо 90% от към 20 000 самостоятелни аптеки в страната са приели нейните условия.

Kare Drugs, която ръководи две аптеки в Ню Мексико, беше измежду тези, които отхвърлиха контракта Express Scripts. В резултат на това аптеката се " приготвя за най-трудната част, която ще бъде евентуално прекачване на пациенти ", сподели притежателят Ашли Сейфарт.

Възрастните хора, които сега се записват в проектите на Medicare за идната година, може да бъдат комплицирани, когато открият, че застраховката им към този момент няма да им разрешава да вземат медикаменти в нормалната си аптека, сподели Бен Джоли, фармацевт от Солт Лейк Сити и съветник на други самостоятелни фармацевти. Джоли сподели, че неговата аптека чака да загуби минимум 100 клиенти, откакто откаже контракт с огромна PBM.

Двоен удар 

През първите месеци на 2024 година аптеките ще бъдат изправени пред двоен удар. PBM ще им заплащат по-малко за медикаментите, които раздават, до момента в който аптеките също са изправени пред връщане на средства за медикаменти, отпуснати през последното тримесечие на 2023 г. 

Промяната на правилото от 1 януари беше частично предопределена да облекчи пациентите на Medicare, които постоянно заплащат закрепен % от цената на лекарството като доплащане. Това доплащане се основава на цената, която лекарственият проект или PBM дават обещание на аптеката сега на продажбата. Но връщанията са довели до надплащане на пациенти със стотици милиони долари, сподели Хоуи. Това е по този начин, тъй като техните доплащания на гишето в последна сметка се оказаха по-висок % от крайната аптечна цена на лекарството, откакто таксите за осъществяване бяха приспаднати.

Сейфарт, която сподели, че е платила повече от половин милион $ такси за PBM предходната година, сподели, че с цел да се оправи с идното прищипване, нейната аптека измисля нови способи да печели пари, в това число таксуване на пациенти за доставка услуги и пускане на консиерж клиника, работеща напълно в брой.

Някои аптеки заделят спестявания или теглят краткосрочни заеми, с цел да покрият загуби в първите месеци на идната година. „ Надявам се, че сме създали верните калкулации и ще се оправим с това “, сподели Марк Ост, съсобственик на Eric's Rx Shoppe в Хоршам, Пенсилвания.

Непредвидените последствия от правилото евентуално ще влошат проблемите на фармацевтите в общността, на които им е все по-трудно да носят най-популярните, скъпи нови медикаменти, сподели Хаузър.

Интегрираните PBM-застрахователни компании — по-специално UnitedHealth Group, CVS Health и Cigna, всяка от които е формирана от главен осигурител, PBM и други компании — завоюваха възходящ дял от приходите си от профилирана фармация медикаменти, които съставляват повече от половината от разноските за медикаменти в Съединени американски щати.

Тези великански компании имат мощ за договаряния с производителите на медикаменти, която им разрешава да продават лекарство за диабет като Ozempic (продавано под името Wegovy за отслабване), да вземем за пример, за към $900 на месец. „ Независима аптека даже не може да го купи на тази цена “, сподели Хаузер. „ Ако пуснат Ozempic, те губят пари. “

Express Scripts съобщи, че желае да помогне на самостоятелните аптеки да оцелеят, сподели Хоуи, само че не е дал отговор на писмо от юни, в което той изиска от компанията да обезпечи пространство за дишане, като наложи възобновяване на 2023 година последователно в продължение на 12 месеца.

В изказването си Express Scripts сподели, че се е „ заел да възвръща заслужено разноските на аптеките, като подсигурява, че бенефициентите на Medicare имат безвредни, качествени аптеки в тяхната мрежа и дава на бенефициентите всички налични отстъпки на гишето в аптеката “.

След церемониал от чувания — и рекламна акция от производители на медикаменти — атакуващи PBMs, комисиите на Сената и Камарата на представителите предложиха двупартийни законопроекти за стягане на контрола върху фирмите. Законопроектите на финансовата комисия на Сената ще изискват от Министерството на здравеопазването и човешките услуги да издаде правила, гарантиращи, че PBM заплащанията към аптеките и други договорни условия са рационални и че PBM към този момент не постановат несправедливи условия за успеваемост на аптеките, сподели Джули Алън, лобист на адвокатска адвокатска фирма, представляваща Национална асоциация по профилирана фармация.

„ Тези законови промени са от значително значение за справяне с проблемите с програмата Medicare Part D и за спасяването на профилирани аптеки и други аптеки “, сподели тя в имейл.

, по-рано прочут като Kaiser Health News (KHN), е народен нюзрум, който създава задълбочена публицистика по здравни проблеми и е една от главните оперативни стратегии в – самостоятелният източник за проучвания на здравната политика, анкети, и публицистика.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР