Първата дама на Украйна Олена Зеленска даде интервю за американското

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска даде интервю за американското
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Нашите деца не са отгледани за война, не са научени да мразят

Първата дама на Украйна Олена Зеленска даде изявление за американското списание TIME. То сложи фотография на брачната половинка на президента на Украйна Володимир Зеленски на корицата си с надпис „ Нейната персонална война “.

Олена Зеленска приказва за украинците, които претърпяват съветската инвазия. „ Какво да вършат нашите деца с ужасното прекарване на съветската експанзия? Тези деца не са отгледани за война, не са научени да ненавиждат. Има хиляди такива деца. Да им помогнем да се излекуват е задача номер едно “, сподели тя, говорейки за Националната стратегия за психологично здраве и психосоциална поддръжка, която е предопределена да помогне на украинци със стресови разстройства, породени от войната, оповестиха от пресцентъра на президентството на Украйна.

Олена Зеленска означи, че милиони украински фамилии (по данни на Министерството на здравеопазването - 44%) сега са разграничени, което също се отразява на общото психическо положение. TIME е американско списание, което излиза от 1923 година в Ню Йорк и се счита за едно от най-авторитетните издания в света.

На 24 февруари съветската войска, по разпореждане на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Десетки хиляди са военните закононарушения на руснаците, които убиват почтени жители, измежду които и стотици деца. По последни данни 347 украински деца са убити от бойците на диктатора Путин.

⚡️ Time features First Lady Olena Zelenska on its cover.

Titled " Ukraine's First Lady Olena Zelenska takes on the trauma of war, " the front-page article addresses the " overwhelming " mental toll of Russia's war against Ukraine.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР