Първата дама Десислава Радева прекъсна мълчанието си и проговори сензационно

...
Първата дама Десислава Радева прекъсна мълчанието си и проговори сензационно
Коментари Харесай

След 2 години мълчание: Деси Радева проговори за Ада

Първата дама Десислава Радева прекъсна мълчанието си и проговори сензационно за пръв път от 2 години и половина насам, изповядвайки се обществено. Съпругата на президента Румен Радев се появи като преподавател на конгрес по тематиката „ Жените и водачеството “, който се организира преди дни във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи в София. На събитието участваха голям брой дами от университетските, бизнес и политическите среди у нас, като форумът бе открит с тирада на Десислава. Словото си Радева бе подготвила авансово, като даже носеше мемоари със себе си. За събитието президентшата беше подбрала костюм от две елементи – бяло сако и червен разкроен панталон, като минути преди да застане пред микрофона, била на коафьор, с цел да ѝ оформи букли особено за събитието. Докато изнасяше речта си, зад нея компактно от самото начало стоеше персоналната ѝ охранителка от НСО Елисавета Толева, която явно непрекъснато бди над президентшата.

„ Нещата не са толкоз зле и в действителност дамите водачи са равнопоставени на мъжете водачи в нашето общество, изключително в академичната среда, имайки поради висшите образователни заведения. Така ли е обаче в бизнеса и в обществото? – стартира речта си Десислава Радева. – Не знам вие какво мислите. България е едвам на 42-ро място по систематизиране на половете от общо 146 страни в целия свят, а страни като Италия, Полша, Гърция са след нас, което звучи много успокояващо и даже е мотив за горделивост. Но в миналогодишното проучване ние сме били на 38-о място от общо 156 страни. Ние сме паднали с 4 места и си задавам въпроса – за какво в полза на истината? Аз имам собствен личен отговор, който нямам претенциите да е най-правилен, уповавам се мъжете да не го сметнат като сексизъм, тъй като ще го споделя с вас. Мъжът водач е стандарт, може би дамите знаем най-добре това. Този стандарт е налаган освен през годините, а и през вековете. Онези от вас, които се занимават с маркетинг и реклама, най-добре знаят какъв брой мъчно се прекатурват визиите на обществото и какъв брой старания са нужни за разчупване на стандартите. Всичко би трябвало да се случи с доста неизменност и с доста причини. В този, дръзвам да настоявам, към момента мъжки лидерски свят на нас, дамите, ни се постанова непрекъснато да се потвърждаваме, до момента в който не разклатим, необратимо обаче шаблона “, показа опита си първата дама.

„ За мен водачеството не е обвързвано с пол, възраст или раса. То е нещо, което или притежаваш, или научаваш по натурален или по сложен път. То е на първо място морал, вътрешен глас и емпатия. Когато приказваме за водачество, имам вяра, че дамите имат мощно преимущество пред мъжете. Като начало поради нашия присъщ майчински инстинкт, който ни кара да действаме по безвъзмезден метод. Това вдъхва доверие и въодушевява хората към нас. В фамилията, изключително с деца, най-вече на дамата се пада достойнството да ползва тактики и тактики в динамично изменяща се среда, да взема ежедневни, доста постоянно сложни решения, да се оправя с сериозни обстановки при недостиг от време, да позволява проблеми и междуличностни спорове. И в това време тя би трябвало да поддържа, да вдъхва убеденост и успокоение и да построи собствен обединен и стоманен микроекип “, размишлява още Радева.

На финала на лекцията си тя показа, че дамата е пазителка на фамилните полезности като неприкритост, единодушие, запазване на обичаи, които биха добавили стойност във всеки бизнес модел. „ Знам, че промотирането на мъжете в бизнес средите е на база на техния капацитет в множеството случаи, до момента в който при дамите е въз основата на резултати, което не ми се коства почтено, само че като съм се родила, никой не ми е обещавал да е почтено в тоя живот “, декларира брачната половинка на президента. „ По-важното е, че нашата, женската мощ се крие в нашата привидна уязвимост. Скъпи дами, крехкостта може да води, слабостта може да води, стига обаче зад нея да стои един мощен темперамент. Имате моята цялостна поддръжка освен тъй като Мадлин Олбрайт е споделила, че в Ада има особено място за дами, които не поддържат други дами, само че и тъй като откровено имам вяра, че дамите водачи са не по-малко ефикасни водачи от мъжете “, приключва лекцията си Десислава.

В последните две години и половина брачната половинка на президента прекъсна практиката си да разяснява политическия живот у нас във фейсбук профила си, както и да дава скандални изявленията с разкрития за персоналния им живот. Тя престана да се появява на всемирски събития, като се изключи формалните визити на мъжа си, и – дали по совя или по нечия непозната воля, реши да остане в сянката му. Междувременно Радева претърпя тежка мозъчна интервенция, а през лятото измина религиозния маршрут „ Камино “, след който явно е събрала храброст още веднъж да се върне под светлините на прожекторите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР