Първа вечер с ограничения за заведенията в столицата. Заради ръста

...
Първа вечер с ограничения за заведенията в столицата. Заради ръста
Коментари Харесай

Първа вечер с ограничения в София - спазват ли се мерките ВИДЕО

Първа вечер с ограничавания за заведенията в столицата. Заради растежа на заболелите с COVID-19 противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри - от през днешния ден би трябвало да работят с до 50% от потенциала си и не по-късно от 22 ч., написа NOVA.

Проверка сподели, че макар новите ограничения клиенти в заведенията след 22 ч. има. Това обаче не е изненада, защото от сектора единомислещо оповестиха, че ще бойкотират рестриктивните мерки и клубовете, и нощните заведения ще останат отворени.

На този декор здравните ускоряват контрола. В столично заведение инспекторите влязоха на инспекция и откриха, че то работи.

„ Установихме, че не се съблюдава възбраната на шефа на СРЗИ, за което е формиран акт на шефа. Има два типа актове - сформират се на физическо или юридическо лице и според от това сумата е различна”, сподели старши инспекторът в СРЗИ Христина Георгиева.

„ Институциите си правят работата и правят инспекция. Както казахме и през вчерашния ден - съблюдаваме безусловно всичко - работим със зелени документи и личният състав е имунизиран, носят се маски. Спазени са всички правила и условия по заповедта, като се изключи работното време”, уточни притежателят на заведения Ричард Алибегов.

Санкциите за физически лица стартират от 300 лева и стигат до 1 000 лева От 500 лева до 2 000 лева са санкциите за компании.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР