Първа италианска титла в Шлема от 48 години насам Яник

...
Първа италианска титла в Шлема от 48 години насам Яник
Коментари Харесай

Яник Синер надигра Медведев и е шампионът от Australian Open

Първа италианска купа в Шлема от 48 години насам
Яник Синер е огромният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис.

Италанецът съумя да реализира огромен поврат и съкруши Даниил Медведев в петсетовия край с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Двамата изиграха страховит мач, траял 3 часа и 43 минути, а развоят му върна Медведев към кошмара от 2022-а.

Тогава руснакът още веднъж имаше задатък от два сета в голями край, само че тогава Рафаел Надал го обърна. Сега Медведев отново бе част от героичен край, а за негово страдание историята с обрата се повтори, само че този път негов създател бе Синер.

22-годишният тенисист направи в действителност впечатляващ шампионат. До финала той бе изгубил единствено един сет - освен това с тайбрек от Новак Джокович, а с днешния си огромен поврат той се трансформира в първия италианец с купа от Шлема от 1976-а насам.

Наистина заслужена купа с оглед цялото му показване в Мелбърн, а превъзходството му в началните кръгове оказа въздействие и през днешния ден, тъй като Синер бе много по-свеж от изигралия три петсетови мача Медведев.

И до момента в който Синер има стопроцентов актив, печелейки още първия си край в Шлема, то Медведев е в в действителност кошмарна серия и има една купа от Шлема, а през днешния ден загуби петия си край, три от които в Австралия, а два от тях с поврат от 2:0 до 2:3.
 Снимка: AP/БТА
Първият сет беше същински рецитал от страна на руснака. Той игра извънредно, като съвсем не грешеше. На сервис беше задоволително безапелационен, а пробивът в негова изгода пристигна при 1:1. Тогава неговата непоклатимост от главната линия докара до неточности на Синер и пасив за италианеца. После Медведев продължи да сервира съвършено и не даде късмет за връщане на пробива. Вместо това реализира втори посредством няколко хубави уинъра, с цел да затвори сета с 6:3.

Проблемите за Синер се видяха още при започване на втория сет, когато той трябваше да избавя четири благоприятни условия за пробив и в последна сметка измъкна непосилен 12-минутен гейм. Започна да търси решение с къси топки, само че те не му донесоха триумф и се стигна до нов пробив, този път за 1:3. После ситуацията за международния №4 стана пагубно след още един пробив за 1:5, пристигнал след нова доза печеливши удари на руснака. Последва единствения слаб интервал на Медведев, като единият пробив бе върнат, а по-късно и вкоренен за 3:5. Руснакът трябваше да затвори сета на сервис и се стигна до доста под напрежение гейм, в който избави опция за пробив, а след тъждество си свърши работата - 6:3.
 Снимка: Getty images
Третият сет беше радикално друг, тъй като играта от сервис на Синер внезапно се усъвършенства. Тази на Медведев продължи да е на същото високо равнище. Двамата не дадоха нито една опция за пробив, като проблематичните за тях геймове бяха малко.

Нещата обаче внезапно се трансформираха при 5:4 в интерес на италианеца, когато той направи доста мощен гейм на ретур. Публиката му оказа помощ да стигне до тъждество, а там съумя да осъществя още първия си сетбол и да се върне в мача - 6:4.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР