Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.

...
Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.
Коментари Харесай

Мъж и жена признаха: Давахме по 30 лв. на глас за Йордан Лечков

Първа ефикасна присъда за пазаруване на гласове на локалните избори. Мъж от Сливен получи пет месеца затвор, оповестява bTV.

Светлин Светланов и жена му са арестувани по сигнал за пазаруване на гласове още преди първия тур на локалния избор в сливенския квартал " Дружба ". Според прокуратурата те договаряли по 30 лв. на глас.

" В причинителя бяха открити лист с 30 и няколко души с персоналните им карти. При снети пояснения се потвърди, че е предложил имотна полза на няколко лица от този лист, с цел да гласоподават на изборите за Йордан Лечков за кмет на общината.

Те не са давали пари, а са договаряли, в случай че гласоподават за съответния претендент за кмет, че ще дадат по 30 лв. ”, изясни наблюдаващият прокурор Васил Драганов.

Самият Йордан Лечков е извикан на разпит. Той е декларирал, че няма връзка със случая. Няма и доказателства той да е забъркан.

На първият тур на изборите Йордан Лечков получи 2130 гласа и остана трети с едвам 5% от общия избор. Той отхвърля да има нещо общо със случая.

Съпругата на Светлин е с условна присъда. Двамата имат четири деца и живеят в последна беднотия. " Нито ги познавам тези хора, нито се занимавам с такива неща. По гласовете е видно. Някой може да им е дал 50 лв. или 30 лв. да го кажат това нещо ”, сподели Лечков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР