Партньорството между Продължаваме промяната и БСП вече е под въпрос.

...
Партньорството между Продължаваме промяната и БСП вече е под въпрос.
Коментари Харесай

Петков и Василев с червена линия към Нинова

Партньорството сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия към този момент е под въпрос. От партията на Петков и Василев сложиха ново изискване - Българска социалистическа партия да се откаже от хартиената бюлетина. На този декор водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи нов вид за кабинет посредством съглашение по политики. 

Нови разграничителни линии и искри сред някогашните съдружни сътрудници от държавното управление на Петков. От " Продължаваме промяната " са безапелационни, че хартиените бюлетини ще доведат до злоупотреби при вота и сложиха изискване на Българска социалистическа партия за бъдещо партньорство.  
-->
" Голямата разграничителна линия за нас е хартиената бюлетина, в случай че Българска социалистическа партия държат на нея, което отваря опцията за злоупотреби, това за нас е същинска алена линия. Ако премислят, ще можем да продължим с диалозите ", съобщи Кирил Петков, представен от България Он Еър.

От " Демократична България " пък начертаха 3 съществени целта, които съгласно тях би трябвало да залегнат в възможен кабинет и също подчертаха, че политиките на левицата се отдaлечават от ден на ден от техните. 

" С Българска социалистическа партия имаме доста фундаментални разлики към този момент, изключвам дори войната в Украйна, само че напънът за пазаруване на гласоподаватели, са големи разходи ", уточни Владислав Панев от " Демократична България ". 

Левицата на този стадий отхвърля коментар по отношение на новите червени линии в договарянията. Вчера обаче водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи, че е подготвена за диалог с " Продължаваме промяната ". 

" Вървим по реда на Конституцията. Първи мандат - ГЕРБ - вземат решение какво да вършат - без нас. На " Продължаваме промяната " ще се отзовем. За третия има думата президентът ", съобщи Корнелия Нинова. 

На фона на раздора при някогашните сътрудници, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е сполучлив вид, третият мандат да отиде при " Български напредък ". Не изключи и поддръжка за мандата на втората парламентарна група. 

" Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет. Без нерви и без его, дадох през вчерашния ден формула. Ако след всички срещи на партиите, което е голям прогрес, се изготви документ, обезпечен от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното държавно управление, с къс мандат, да мине зимата, и оттова нататък е ясно, че се отива на избори ", уточни Бойко Борисов. 

При вероятно сформиране на по-широко съдружно ръководство и подписан ангажимент, няма да има значение кой е министър председател и всичко ще се взема решение в Народното събрание, добави още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР