Партньорството, инвестициите, модернизацията на армията и енергетиката. Това обсъдиха държавният

...
Партньорството, инвестициите, модернизацията на армията и енергетиката. Това обсъдиха държавният
Коментари Харесай

Инвестициите, армията и енергетиката обсъдиха Радев и Мустафа

Партньорството , вложенията, модернизацията на армията и енергетиката.

Това разискаха президентът Румен Радев и посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа по време на срещата си през днешния ден, оповестиха от Президентството.

България има както упоритостта, по този начин и опцията да притегли доста по-големи вложения от Съединени американски щати, изключително в областта на осведомителните технологии. Страната ни има разрастващи се позиции и квалифицирана работна ръка в тази област, означи президентът.
 Борисов и Херо Мустафа
Борисов и Херо Мустафа " един до друг " против Covid-19

Двамата разискаха напъните на България и Съединени американски щати в битката с ковид

Радев настоя за повече прагматизъм в рег ионалната самодейност " Три морета " за транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност в Източна Европа, както и за присъединение към Инвестиционния фонд, посредством който ще се финансират взаимните планове. Държавният глава открои и готовността на България да бъде хазаин на президентската самодейност през 2021 година.

Обсъдени бяха енергийната диверсификация в Югоизточна Европа, както и вероятностите за развиване на българската енергетика.

На срещата беше откроено и дейното двустранно съдействие в битката с пандемията от ковид, която засегна и двете страни.

Президентът Радев изрази благодарност към Съединени американски щати за забележителния им принос в битката против COVID-19. Досега Съединени американски щати са обезпечили на България 6000 теста за ковид и ще дават медицински такъми на стойност 500 000 $, цялостно тестово съоръжение, както и различен тип поддръжка.
 Херо Мустафа удовлетворена, че ограниченията против ковид у нас работят
Херо Мустафа удовлетворена, че ограниченията против ковид у нас работят

По думите й здравната система се оправя добре

Американската комерсиална камара в България, Фондация " Америка за България ", Българският донорски конгрес и посолството на Съединени американски щати са набрали взаимно 1 млн. лв. като дарения за български организации, борещи се с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР