Партизанската борба в Сглобката съвсем мина на футболно ниво през

...
Партизанската борба в Сглобката съвсем мина на футболно ниво през
Коментари Харесай

Седмицата: Канадски бобър VS. Бистришкия тигър

Партизанската битка в Сглобката напълно мина на футболно равнище през миналата седмица. Не, нито водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, нито лидерът-съпредседател на Политическа партия Кирил Петков ще се кандидатират за поста на Борислав Михайлов. Просто биенето на дузпи и без съдийска свирка от първия и лягането за дузпа от втория – та и той да бие, се смениха с по-изтънчените „ засади “.

То резултатът от мача в държавното управление „ Денков-Габриел “ е явен – скоро ще е „ Габриел-Денков “ – нали е ротационно. Само ще си разменят игрищата, може даже да не употребяват правото по този начин да се каже на промяна на министри. Но за какво да не се възползват от всевъзможни футболни трикове, най-много от толкоз „ префинената “ засада.

Извън футбола „ засада “ си е засада - ненадейно нахлуване от скрито място, с безапелационни синоними като клопка, капан. Във футбола обаче нещата са много по-обтекаеми, като по-прилягат някак си синонимниченето посредством измама и машинация. Нищо че съставлява наказуемо нарушаване на разпоредбите на футболната игра, съгласно разпоредбите й. Пак си е капан, но лицемерен капан, по тази причина се санкционира. Но пък в „ партизанлъка “ рефери няма, с изключение на демократичното отиване на избори, само че пък у нас от толкоз доста „ народна власт “ в последно време, съдията-избирател спря със свирките свири, просто ги отсвири.

В момента ситуацията в Сглобката – по-малко от месец преди ротацията, безусловно се засади като бурен в личната си градина. В тежка засада е. След като от Политическа партия отново легнаха за дузпа. Премиерът (им) Николай Денков да не е вицепремиер и министър на образованието, както сякаш се бяха кавалерски договорили, а да е и той като Мария Габриел в този момент вицепремиер и външен министър. А от ГЕРБ на мига още веднъж не им дадоха дузпа, а самите те се паркираха на точката на дузпата, като заплашиха с предварителни парламентарни избори – за по-евтино дружно с постоянните за евродепутати през юни.

Само дето дузпенето не е целесъобразно за нито един от двата партизански отряда. Щото не просто ще пристигна горският и ще ги изгони от гората, а щото то „ горски “ няма (тоя в тази ситуация под формата на избирател) и просто сами ще се изпозастрелят, паралелно с разстрелване на цялата страна, пращайки я отново да се (не)управлява „ по работа “.

И по този начин в тежка изкуствена засада сме. Но хоп, в тази ситуация таман в това „ изкуственото “ е спасението. Понеже и Борисов, и Петков се изпедепцаха таман в това „ изкуство “ – да се вършат че има конспирация в играта, та да им върви тъкмо тя – играта.

Ето и в този момент, през миналата седмица, сякаш си бият дузпата един на различен, но даже и по един сменен гол не си вкарват, ей по този начин – равният резултат да не е кръгла нула. Цяла седмица се ръгаха в ребрата кой да вкара другия в клопката, пък най-после резултатът остава все по този начин въртелив.

Да, ротация ще има, към това сякаш изненадващо се сплотиха ГЕРБ и Политическа партия през уикенда, откакто си поработиха един на различен пред вратата през седмицата. Ще има, де – нищо, че не престават да не са се разбрали кой ще е външен министър след промяната на премиерския пост сред Николай Денков и Мария Габриел. „ Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация “, уверени са от ГЕРБ. „ Нека успокоим всички, че ще има държавно управление в този формат след 6 март “, увериха и от Политическа партия.

Сега единствено остава нещата в Сглобката да се „ осветлят “ по на ярко. Не, не става дума да е ясно кой министър чий е. А да се доосветли работата кой от кой тим е – напълно непосредствено в кой аматьорски отбор играе.

За Бойко Борисов от дълго време е ясно, че е във ветеранския „ Витоша “ -  по прочут като „ Бистришките тигри “, нищо че най-звездният им състезател е от Банкя. А и се знае че освен там на Витоша над село Бистрица, а изобщо по нашите земи тигри няма. Може да е имало съгласно палеонтолозите, но саблезъби тигри, които в действителност не са тигри.

Но пък всичко това дава преимущество на Кирил Петков да му влезе напряко с бутонките на водача на ГЕРБ. Като превземе футболния „ Банкя “ и го прекръсти на „ Канадските бобри “ – на този най-едър тип измежду гризачите във втората му татковина. Без проблем, тъй като освен от типа „ Canadensis “ по нашите земи и в покрайнините няма, а въобще бобри няма още откъм началото на 18-и век.

Пък тогава и футболно, че и зоологически да гледаме кой кого. Дали тигърът ще одере бобъра не просто поради скъпата му кожа? Или бобърът ще удави тигъра в собственозъбо завирения си яз? Всъщност, все тая! И в тая борба на клопки за огризки, ротация отново ще има! Общото (ни) цамбуркане е неизбежно, до момента в който властта се реализира единствено от засада. При това и цялостен един президент се прави на политпартиен „ Дондуковски лъв “ от мишата си служебна дупка, вид засада - капан, клопка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР