Партийните лидери Кирил Петков, Делян Пеевски (председател на ПГ на

...
Партийните лидери Кирил Петков, Делян Пеевски (председател на ПГ на
Коментари Харесай

160 депутатски гласа ще са нужни, за да мине сделка за Лукойл Нефтохим Бургас

Партийните водачи Кирил Петков, Делян Пеевски (председател на ПГ на ДПС), Бойко Борисов и Христо Иванов са внесли проект за решение на Народното събрание, което визира възможна продажба на " дялове или акции от капитала на комерсиално сдружение, опериращо обекти на сериозна инфраструктура "  от значение за националната сигурност в бранш енергетика. Това (според отпратка към специфичен закон) са обекти за " произвеждане, преправка, обработка, запазване и транспорт на петрол, в това число по тръбопроводи, и на енергийни артикули. "  

Както се вижда от плана, вероятно прекачване на собствеността на такива обекти ще става с утвърждението на Народното събрание освен това с болшинство от 2/3 от всички депутати - т.е. със 160 гласа " за ".

Ядосана, че политиците непрестанно я подлагат на напън, компанията " Лукойл " към този момент разгласи желание за преразглеждане на своята тактика в България, в това число с допустима продажба на активи, най-вероятно на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД.

Някои от горепосочените партийни ръководители побързаха да анонсират, че ще вкарат в Народното събрание възможна договорка за бургаската рафинерия и за други основни активи на " Лукойл ".

В претекстовете към проекторешението преди всичко е сложено предлагането на Делян Пеевски и други депутати за слагане под лупа (скрининг) на огромните директни вложители в горепосочените браншове. А условието за утвърждение с 2/3 вносителите на проекторешението обосновават с нуждата от бистрота на собствеността на кандидат-инвеститорите и на вложените средства - извънредно належащо, изключително при " усложнената интернационална геополитическа конюнктура ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР