Партията на украинския президент Володимир Зеленски Слуга на народа вероятно

...
Партията на украинския президент Володимир Зеленски Слуга на народа вероятно
Коментари Харесай

"Слуга на народа" на Зеленски може и да управлява сама в Украйна

Партията на украинския президент Володимир Зеленски " Слуга на народа " евентуално ще получи 237 места в Народното събрание и ще може да ръководи независимо. Това демонстрират данните при обработени 50 % от протоколите, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Партията на президента може да завоюва 121 места от общо 199, които се разпределят по мажоритарен принцип, и 122 места от вота по пропорционалната система. Това са 243 от 450 места - над половината във Върховната рада.

В резултат водачът на партията на Зеленски и кандидат-премиер Дмитро Разумков съобщи, че за момента не е належащо да се приказва за коалиция, съобщи " Униан ". По-рано Разумков бе позволил коалиция, откакто Зеленски изключи да работи със остарели лица в от други обединения. Това отвори опцията за съюз с партия " Глас " на артиста Святослав Вакарчук, сложил като условия провропейския курс на Киев и " Украйна без олигарси ".

На второ място остава " Опозиционна платформа " с 43 мандата. Партията на някогашния президент Петро Порошенко - " Европейска взаимност " е на трето място с 27 депутати. " Отечество " на някогашния министър председател Юлия Тимошенко е на четвърто място с 25 места, а новосъздадената партия " Глас " на музиканта Святослав Вакарчук получава 20 места.
Избирателната интензивност е била 49.84 %. За останалите партии са дали своят вот под 5% от гласоподавателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР