Партията на свободата обяви, че всички нейни министри, влизащи в

...
Партията на свободата обяви, че всички нейни министри, влизащи в
Коментари Харесай

Всички министри от Партията на свободата напуснаха правителството на Австрия

Партията на свободата разгласи, че всички нейни министри, влизащи в състава на съдружното държавно управление на Австрия, подават оставки.
 Вицеканцлерът на Австрия хвърли оставка поради аферата Ибиса  Скандал в Австрия: Вицеканцлерът заречен строителни планове на богата рускиня в подмяна на дарения за партията му
Причината - канцлерът Себастиан Курц уволни вътрешния министър Херберт Кикъл, който също е представител на крайнодясната партия.

Курц аргументира решението си с обстоятелството, че Кикъл е забъркан в събитията от скандалния видеозапис с някогашния водач на Партията на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе. 

Допреди броени дни Щрахе беше вицеканцлер, но и той напусна поста си след разкритията от видеозаписа. 

В скрито снимания запис от 2017 година Щрахе изявява подготвеност - още преди парламентарните избори в Австрия - да даде публични поръчки на мнима племенница на съветски олиграх като услуга в подмяна на финансова поддръжка за предизборната му акция.

Тази вечер канцлерът Себастиан Курц разгласи, че е подготвен да продължи работата на кабинета си като държавно управление на малцинството. Готов е и да смени всички министри от Партията на свободата с специалисти - до провеждането на предварителни парламентарни избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР