Партията на страха и предаването“, както обикновено я наричат ​​в

...
Партията на страха и предаването“, както обикновено я наричат ​​в
Коментари Харесай

„Ще удрят по всички“: Путин разкри държавна тайна на среща с олигарси при закрити врати

„ Партията на страха и предаването “, както нормално я назовават ​​в тесни кръгове, не схваща, че е невероятно да се контракти със Запада и прави всичко, с цел да резервира въздействието и парите си. Именно тези хора забавят настъплението на съветската войска в Украйна. Тръгват против Родината. Но те ще намъчат да тичат и да гълтат прахуляк, както сподели един път съветският президент.

Държавният глава беседва с управлението на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените (РСПП), притежатели и ръководители на най-големите компании в страната. Наричат ги още „ клубът на олигарсите “. Срещата се организира в затворен формат. За нея не беше оповестено авансово, само че информация за нея изтече в медиите.

Някои въпроси бяха дефинирани посредством РСПП. Имаше разнообразни изявления – от бизнеса и икономическия блок на държавното управление. Разговаряхме за вероятни стъпки за възстановяване на капиталовата прелест на стопанската система на страната ни. За основаване на повече от конкурентни условия за довеждане докрай на процеса на прекачване на фирмите в Русия,

– сподели Дмитрий Песков пред URA.RU.

По-голямата част от нашите бизнесмени са се сблъскали с нарушавания на закона и напън в чужбина. Сега те реалокират бизнеса си от западните страни в съветска пълномощия. За да създадат това, те би трябвало да получат механизми, които ще оказват помощ за завършването на този развой.

Кремъл дава обещание, че нашите бизнесмени няма да имат проблеми в Русия. Като отворят компании в родината си, те ще основат нови работни места, извоюваните пари към този момент няма да изтичат в чужбина, а ще работят в интерес на нашата стопанска система.

Звучи хубаво. Какво ще се случи в реалност?

Държавната загадка

Всяка значима среща, в която вземат участие представители на висшите държавни органи и бизнес водачи, се организира при закрити порти. В отворен формат се организират тези събития, които носят най-много обръщение към необятни пластове на обществото.

Например, президентът може да приказва с някои представители на дребния бизнес, тъй че всички бизнесмени в Русия да извърнат внимание на това. Посланието до Федералното заседание е обществено оповестено, тъй като след това народните представители би трябвало да излязат със законодателни начинания, които ще окажат въздействие върху живота на страната. В прочут смисъл това са протоколни събития.

Но има решения, които се вземат от стеснен кръг хора. Например членовете на Съвета за сигурност. Съвсем разумно е, че срещите на Путин с представители на огромния бизнес сега се смятат за държавна загадка. Това мнение изрази пред Цариград политологът Андрей Иванов:

Що се отнася до публичността и възможните наказания, това не е приоритет. Имената на всички огромни предприемачи в Русия са добре известни в чужбина и изключително на западните разследващи служби. А политиците от Европейски Съюз и Съединени американски щати през днешния ден не се нуждаят от никакви официални аргументи за нови наказания.

Ако човек не се е появявал по малкия екран, това по никакъв метод не може да го защищити от репресивните западни ограничения. Фактът, че доста съветски предприемачи не са били обект на никакви наказания, единствено демонстрира, че въвеждането на ограничавания е детайл на политически пазарлък.

Предприемачът може да се появява на обществената сцена колкото си желае, само че може да получава разнообразни оферти за „ договаряне “. Обратно, името на някой виновен пост може да не попада на никое място, само че отново ще бъде глобен от всички страни.

" Проявявайте схващане "

На 24 февруари предходната година, в деня на началото на СВО, Путин организира сходна среща. Тогава тя беше отчасти отворена за публицисти. Държавният глава прикани бизнеса да разбере какво се случва и да взаимодейства с управляващите, с цел да откри принадлежности, които да подкрепят производството и съхраняването на работните места:

Ние оставаме част от международната стопанска система. Нашите сътрудници би трябвало да схванат това и да не си слагат задачата да изтласкат Русия от тази система.

Западните страни постановиха разнообразни ограничавания на предприемачите, участвали на срещата с Путин. Някои топ мениджъри бяха принудени да изоставен постовете си. Например президентът на Transmashholding Андрей Бокарев, ръководителят на борда на петролния холдинг „ Сибур “ Дмитрий Конов, генералният шеф на OЗOН Александър Шулгин, ръководещият шеф на Yandex Тигран Худавердян и така нататък Всички участници в тази среща са под наказания, като се изключи някогашния началник на ОЗОН, на който Европейският съюз ги анулира.

" Те желаят да договарят със Запада "

Веднага щом описът с обществени персони, против които могат да бъдат въведени ограничавания, бъде привършен, Западът ще стартира да се прицелва и в непубличните хора. Ограничения ще бъдат наложени на всички, без значение какъв брой покрай властта е индивидът и какво е въздействието му върху вземането на решения. В последна сметка проектът на Запада е да срине изцяло нашата стопанска система. И там поредно ще го ползват.

Трябваше да се примирим с този факт от дълго време и да разберем, че това е вечно. Освен това диалозите за това, че „ ще се измъчите да гълтате прахуляк “ са водени преди 20 години. Но тогава никой не придаде изключително значение на тези думи, защото никой просто не вярваше във опцията за такова развиване на събитията, сподели политологът Дмитрий Родионов:

Основният проблем е, че някои хора към момента не схващат това. Имаме доста огромна каста от хора, както измежду елита, по този начин и измежду служителите и предприемачите, които имат вяра, че всичко може да се върне постарому и да се реализира съглашение със Запада. Това е и самата „ партия на страха и предаването “. Това са хората, които пречат на напредъка ни в Украйна.

И повишаването на тяхното въздействие в последна сметка може да докара до доста тъжни последствия. Тази част от хората просто не схващат какво се случва. Той не осъзнава, че Западът в никакъв случай няма да ни разреши да се развиваме и да съществуваме в мир. Това е война на заличаване. Невъзможно е да се откупи по никакъв метод.

Какво от това?

Има хора, които схванаха това, само че направиха изцяло неверни заключения. В най-хубавия случай придвижват бизнеса си в чужбина, в най-лошия - намерено се опълчват на Русия. Тези хора вършат всичко, с цел да попречат на съветската войска да продължи напред в зоната на СВО. Напротив, те се пробват да провеждат многочислени „ договаряния “ със Запада, като всъщност работят за унищожаването на страната ни.

Този проблем не може да бъде решен в сегашните политически и стопански условия. Всеки олигарх е капиталист. Често той е компрадор (посредник сред непознатия капитал и националния пазар) по природа. Единственият метод за цялостно решение на този проблем е изоставянето на олигархичната система. Но такава стопанска система изисква Госплан /Държавния комитет за планиране/. Цяла система, която допуска многостранна вътрешно обвързана икономическа конструкция. Това различно развиване обаче може да ни донесе по-големи изгоди.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР