Партия Зелено движение, която е част от Демократична България, обяви

...
Партия Зелено движение, която е част от Демократична България, обяви
Коментари Харесай

Зелените в ДБ подкрепиха Радев за балотажа

Партия " Зелено придвижване ", която е част от " Демократична България ", разгласи поддръжката си за Румен Радев на идния в неделя балотаж на президентските избори.

На първи тур обединяването, след решения на управленията на трите партии в него - " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ", застана зад Лозан Панов.

Сега Националният съвет на " Зелено придвижване " реши да поддържа Радев. Останалите две партии в " Демократична България " не се оповестили дали поддържат някой от претендентите.

" България има късмет за позитивни промени през идващите години и считаме, че Радев като президент може да бъде част от решенията. През петте си години той потвърди, че може да слуша рационалните доводи за налагане на несъгласие и го упражняваше в случаи, като измененията в Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ", пишат от " Зелено придвижване ".

Оттам показват, че чакат Радев да " бъде глас в поддръжка на нашите цели - чиста и зелена България, непокътната природа, преход към нисковъглеродна стопанска система, ценене на правата на индивида, промяна в правосъдната система, регулаторите и държавната администрация, прекъсване на корупцията и злоупотребата с еврофондове и пари на данъкоплатците ".

" Зелено придвижване " поддържа Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе на първия тур. Разумът изисква от нас да бъдем дейни и на балотажа ", показват още от групировката.

След пагубния резултат на " Демократична България " на 14 ноември оставка подаде освен водачът на " Да, България " Христо Иванов, само че и двамата съпредседатели на " Зелено придвижване " – Борислав Сандов и Владислав Панев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР