Партия Социолози и партия bTV подливат вода в София и

...
Партия Социолози и партия bTV подливат вода в София и
Коментари Харесай

Ще гласува ли пак Костов с отвращение?

Партия " Социолози " и партия " bTV " подливат вода в София и страната
Ще гласоподава ли с омерзение градската десница за Йорданка Фандъкова? Това е въпросът, който мъчи социолози, политолози и партийни щабове преди балотажа. Цяла седмица всички пресмятат ще се прелеят ли и по какъв начин гласовете на Борислав Игнатов (12,20%) и на Борис Бонев (10,77%). Защото при която и да е от двете съпернички на балотажа да отиде резултатът, ще стане космически. За Фандъкова, която безапелационно завоюва първия тур с 36,37 на и 10 % разлика това значи в действителност безапелационна победа. А за Манолова, която разписа 27,79, гласовете на десните са ключът за " Московски " 33.

ВИЖ ОЩЕ: Битките на балотажа-участници и прогнози

Преговорите сред щабовете обаче са на правилото хем сърби, хем боли. Демократична България разгласи, че има свръхинтелигентни гласоподаватели, на които не може да диктува по какъв начин да гласоподават. Пие диалози с Йорданка Фандъкова, само че Христо Иванов и Атанас Атанасов безусловно неджентълментски отхвърлиха да отидат при нея. След визитата на Фандъкова и Малина Едрева в централата им двамата сигурно се усещат в случай че не по-умни и по-красиви, то най-малко по-високи. Манолова от своя страна непрестанно приказва за претендентите на смяната и по какъв начин вотът им би трябвало да се сплоти. Но по този начин и не посмя обществено да поска поддръжка на градската десница. Стори ли го губи твърдите социалисти.
Всъщност борбата в неделя в София няма да е нито дясно - ляво, нито остаряло - ново. А вътре в дясното. Големият извод от първия тур е, че градската десница си откри майстора в лицето на Борис Бонев. Отраканият младок стои доста по-добре пред аудитория от провалените политици Христо Иванов, Радан Кънев и Атанас Атанасов, които " стрелят " не с стратегии, а с политически и морални идеологеми. Резултатът на Бонев сподели, че в случай че " Спаси София " стане партия, градската десница е спомен. Още повече, че флиртът с " дребното, русото ", както закачливо разказа обстановката Андрей Райчев, може да й изиграе неприятна смешка. 7 дни умните и красивите към този момент се изясняват дали се цепят на лява и дясна десница.
Всичко това прави прогнозите за балотажа извънредно несигурни. Още повече, че конкуренцията в София стана поле за изявата на двете най-нови партии - партия социолози и партия bTV. Първите подляха вода на Фандъкова като до последния миг даваха на Бонев към 1 % поддръжка. В страната пък часове наред съобщаваха, че кметовете отличници на първи тур отиват на балотаж и нямат болшинство в общинските си препоръки. От своя страна малкия екран преброи всички неравни фуги и счупени плочки, даже несъществуващите, като не пропускаше да поставя етикети и оценки. За което и получи две санкции.
Ако градската десница гласоподава за Манолова, в София може да има поврат. Но това също ще бележи края на жълтопаветниците, тъй като ще значи колаборация с Българска социалистическа партия. Ако обаче решат да пуснат бюлетина за Фандъкова, то сигурно ще е по изрече на Костов " с омерзение ". Така, както той го направи преди 15 години.
Най-вероятно е градската десница да си остане у дома и оттова да гледа класическия мач ГЕРБ - Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР