Партия НДСВ се събира на конгрес другата събота. Делегатите ще

...
Партия НДСВ се събира на конгрес другата събота. Делегатите ще
Коментари Харесай

Станимир Илчев: НДСВ ще участва във всички избори, царят е навит!

Партия Национална движение „Симеон Втори" се събира на конгрес другата събота. Делегатите ще вземат интензивно отношение по концепцията за завръщането на групировката в политиката. Това стана известно от думите на Станимир Илчев, съпредседател на партията, в утринния блок на Българската национална телевизия. Той добави, че Национална движение „Симеон Втори" са подготвени за присъединяване в „ избори от всевъзможен диаметър “ – предварителни, постоянни локални, президентски, европейски.

Наблюдаваме феномени и събития в политиката, които са доста неприемливи. Става въпрос за некадърност за взимане на решения, неверно целеполагане, отвращение за вдишване на отговорност, сподели Станимир Илчев. Според него Национална движение „Симеон Втори" е потвърдила, че може да носи отговорност и че има съдружна просвета.

Решихме, че е извънредно време да се върнем в политическия развой, мъчително е да наблюдаваш специалистите на Национална движение „Симеон Втори" да бъдат донори за други партии, сподели още Илчев. По думите му във групировката има хора с опит и подготвеност, които са тествани във всевъзможни политически обстановки. Ние оставаме центристка партия, посочи той и добави, че ненапълно центристка групировка в българския парламент е Движение за права и свободи, само че действителният център не може да се носи единствено от една партия, счита Станимир Илчев.

Партньорите ни би трябвало да дават отговор на условия - независимост на личността, независимост на самодейността и придвижването на хора и капитали, правила на солидарността сред другите пластове на обществото, това е национално оцветеният демократизъм, изясни още Илчев.

Българска телеграфна агенция напомня, че през декември предходната година, в ефира на Българска национална телевизия, проф. Огнян Герджиков разгласи, че Национална движение „Симеон Втори" се връща в политиката. Видяхме вакуум и по тази причина взехме решение, че би трябвало да се върнем на политическата сцена, изясни тогава някогашният ръководител на Народното събрание и част от Национална движение „Симеон Втори". Той сподели още, че през декември придвижването е имало народен съвет, а през януари ще се организира конгрес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР