Партия "Лига" изостава във възприеманите като ключови регионални избори в

...
Партия "Лига" изостава във възприеманите като ключови регионални избори в
Коментари Харесай

Салвини губи местни избори. Иде ли пълен крах?

Партия "Лига " изостава във възприеманите като основни районни избори в италианската област Емилия-Романя. Това демонстрират екзит-пол изследвания след края на изборния ден.

Крайнодясната групировка на някогашния вицепремиер Матео Салвини, прочут със своите антиимигрантски и евроскептични позиции, печели сред 43 и 47 %, до момента в който лявоцентристката Демократическа партия, която е част от държавната коалиция, има сред 48 и 52 %. Това сочи изследване, представено от публичната телевизия РАИ. Първи резултати от същинското броене ще са ясни по-късно тази заран.

Салвини организира извънредно наситена акция в региона, като разгласи, че при победа ще отиде до резиденцията на премиера Антонио Конте в Рим и ще му връчи заповед за овакантяване. Лидерът на "Лига " беше заместител на Конте до предишното лято, когато напусна ръководещата коалиция, с вярата да провокира предварителни избори. Това към този момент не се случва, само че възможна победа на националистите в Емилия-Романя се възприема като мотив за раздробяване на нежната коалиция сред демократите и придвижването "Пет звезди ".

Регионални избори се организират и в област Калабрия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР