Партия ГЕРБ са готови да разговарят с всички формации, които

...
Партия ГЕРБ са готови да разговарят с всички формации, които
Коментари Харесай

ГЕРБ иска Булгаргаз да обяви публичен международен търг за доставки


Партия ГЕРБ са подготвени да беседват с всички обединения, които ще влязат в новия парламент след изборите, за реализиране за устойчиво ръководство. Това съобщи Бойко Борисов и разяснява, че рецесията в България не е импортирана извън: 

" Европа има проблеми, тъй като самата тя си ги е основала, а газът съм ви споделил: ще го реша за часове. За нас беше отворен и Белия дом, и Берлин, и Париж, и Кремъл, и Анкара, и Атина, а от Белград до Черна гора всички са ми дали най-високата държавна премия на тези страни и пристигнаха някакви, които дори не знаят къде сме, те не познават географията. Те не знаят, че и във Варна имаме нефтено пристанище ".

Бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова настоя " Булгаргаз " незабавно  да разгласи обществен интернационален търг. Целта е да бъде избран  един или повече снабдители на полутечен природен газ и да бъдат подписани дълготрайни контракти за терминала Александрупулис:

" Търговете за запазване на потенциал, това са процедури, които се организират според европейските правила. Ние сме взели участие на подобен търг, " Булгаргаз ", и е резервирал този потенциал. Това е пътя за решение на казуса, обвързван със сигурността на доставките за България ".

От ГЕРБ приканиха и за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй " посредством американската компания " Уестингхаус ", като завършването на контракта ще е през месец юли 2024 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР