Партия ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящия вот на

...
Партия ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящия вот на
Коментари Харесай

Карадайъ: Важно е след 2 април партиите да проведат диалог за съставяне на правителство

Партия Движение за права и свободи се записва в ЦИК за идния избор на 2 април, като внесе 5 хиляди подписа. Пред публицисти водачът на придвижването Мустафа Карадайъ разяснява, че е значимо след 2 април политическите партии да проведат разговор за сформиране на държавно управление.

По думите му пристигнало е времето да се осъзнае, че даже две политически партии не могат да създадат кабинет.

Помощта, която България изпрати за Република Турция е почтена и страната ни бе измежду първите, които сториха това. Към тази организация се причисли и Движение за права и свободи, разяснява Карадайъ, представен от БНР.

Делян Пеевски ще взе участие в листите на придвижването, в случай че получи номинации от структурите на Движение за права и свободи. По думите на Карадайъ, неговото име в листата " Магнитски " е остаряла вест, като Пеевски апелира пред правосъдните управляващи в Съединени американски щати. Карадайъ добави, че за правораздаването е по-важно доказателствата и обстоятелствата по случая Nexo, където става дума за директно финансиране на лица и субекти:

" Обръчът от партии на кръга " Капитал ", който се финансира от потвърдени отговорни - приказвам за Nexo - които бяха разследвани от прокуратурата в Съединени американски щати, те дали ще вземат участие в изборите като партии въобще? Също седи този въпрос, тъй като за господин Пеевски като приказваме, и в случай че върховенството на закона е полезност за нас, ние най-нормално би трябвало да изчакаме и да извървим законовата процедура, с цел да забележим кой е отговорен или почтен. Докато за Nexo като приказваме, там има приета виновност, има следствие, има платени десетки милиони за приета виновност и в един миг тези партии от обръча от партии на олигархично-медийния кръг " Капитал ", на медийния монополист, дали ще вземат участие в изборите? На мен също ми е любопитно. Този въпрос също би трябвало да се задава, този въпрос седи на дневен ред ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР