Партия Атака внесе искане до председателя на Народното събрание Цвета

...
Партия Атака внесе искане до председателя на Народното събрание Цвета
Коментари Харесай

Атака иска от шефа на парламента да обяви за нелегитимно свалянето на Волен Сидеров

Партия " Атака " внесе искане до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което упорства решението на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация за събаряне на Волен Сидеров от председателския пост на групата да бъде оповестено за нелегитимно.

Според депутатите от " Атака " за това решение са били нужни подписите на всички депутати от групата на " Обединени патриоти ".

Сидеров е поканил водачите на другите две партии от дребната коалиция на политически съвет на следващия ден. Той упорства и за огромен съдружен съвет и чака решението на премиера.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че ще вземе отношение, откакто се запознае в детайли с настояването на " Атака ".

ГЕРБ би трябвало да се произнесе дали ще одобри заличаването на " Атака " от обединението, сподели Сидеров. По думите на Сидеров в писмото му до ръководителя на Народното събрание против измененията в ПГ на " Обединени патриоти " не става дума за страсти, а за нормативи. " За юридически неиздържано порочно деяние на част от една парламентарна група, а ние сме законодатели. Ако в тези връзки не се съблюдават нормите и законите, какво остава за законите, които внасяме и преглеждаме. Значи те в връзките между тях не съблюдават законите, а ще ни оферират закони, които касаят ориста на милиони българи ", съобщи още Сидеров. Попитан дали е разговарял с премиера Бойко Борисов, Сидеров уточни: " Направих връзка. Вероятно в границите на днешния ден или на следващия ден ще създадем такава среща. Държа на огромен съдружен съвет, тъй като би трябвало да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с НФСБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация или ще одобри това изтриване на " Атака " от тройната коалиция. ГЕРБ би трябвало да се произнесе. Тук става дума за управническата огромна коалиция ", сподели още Сидеров. В отговор на въпрос, какво следва, в случай че ръководителят на Народното събрание и ГЕРБ не реагират на настояването на " Атака ", Сидеров уточни, че това не може да се случи, защото има правни нарушавания. Според него " Обединени патриоти " към този момент не е коалиция.

По думите на Сидеров решението за промени в управлението на групата от 9 юли е правно неиздържано и двамата съпредседатели са нелегитимни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР