Партиите в Народното събрание обявиха, че не знаят кои депутати

...
Партиите в Народното събрание обявиха, че не знаят кои депутати
Коментари Харесай

В парламента не знаят кои депутати се проверяват за корупция

Партиите в Народното събрание оповестиха, че не знаят кои депутати са разследвани от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) по сигнали за корупция.

Коментарите пристигнаха, откакто по-рано през днешния ден ръководителят на комисията Пламен Георгиев разгласи, че се проверяват депутати от всички парламентарни партии. 

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Обединените патриоти " и Движение за права и свободи разясниха, че нямат концепция против кого от техните групи са сигналите. Всички обаче кардинално утвърдиха инспекциите - именно това била работата на виновните институции.

Един от депутатите разгласи, че бил сигурен - в Народното събрание има корумпирани народни представители. " Категорично не се колебая. Не мога да дам образци. Тук би трябвало да се изкажат способените органи ", каза Славчо Атанасов от " Обединени патриоти ".

" Само им вижте костюмите и обувките, с които вървят някои. И ще установите, че с една депутатска заплата такива костюми не могат да се купят. Истината е, че както се споделя в библейския израз: по облеклата ще ги познаете. Един костюм, който коства 7-8 хиляди лв., по какъв начин се купува с една депутатска заплата? ", добави той, само че отхвърли да каже за кои депутати приказва.

Атанасов приветства инспекциите и добави, че всички депутати би трябвало оптимално да бъдат проверявани. " За да е безусловно всичко чисто и транспарантно, аз считам, че един депутат, той е обществена персона, би трябвало целия му живот да е транспарантен. Ако щете - даже персоналния му живот. Има страни, в които това се приема и такива, в които не се. Във Франция на всеки един политик му се ровят и в персоналния живот. Аз считам, че по този начин би трябвало да бъде. Защото в случай че в края на краищата той ме може да си оправи персоналния живот, то по какъв начин ще ръководи цяла една страна ", сподели още той.

По мотив инспекцията Антон Кутев от Българска социалистическа партия беше сбит: " Нямам визия. Комисията би трябвало да се занимава с тези, които имат опция да упражняват корупция. Аз чух, че е имало инспекция и на Делян Пеевски и са открили, че всичко е наред. Вероятно комисията работи ".

На въпрос дали знае кои депутати от Движение за права и свободи са проверявани по сигнали за корупция, Йордан Цонев отговори: " Идеята на органа беше такава - да ревизира всички, за които има подозрения, сигнали, постъпила информация. Никъде в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните. Може и да има, може и да ревизират. Трябва да питате комисията. И те евентуално няма да ви отговорят, тъй като ще се базират на тайната, която би трябвало да пазят ".

От ГЕРБ също не бяха многословни по тематиката. " Нямам информация. Този орган е отвън обсега на Народното събрание ", разяснява Тома Биков във връзка инспекциите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР