Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната.

...
Партиите са неспособни да се обединят около приоритетите на страната.
Коментари Харесай

Иво Христов: Президентската република е много по-устойчива от парламентарната

Партиите са неспособни да се обединят към целите на страната. Това сподели в ефира на „ Добре утро, Европа “ евродепутатът Иво Христов. Според него по-малко евентуално е Румен Радев да избърза с даването на мандатите, само че въпреки това в случай че се забави е допустимо предварителни избори да има по време на летните отпуски през август. Президентът е крив без значение какво ще направи, а действително партиите просто са неспособни да създадат това, което би трябвало за страната и да надмогнат ползите си, разяснява още Христов.

Хората, които са дали своят вот за ПП-ДБ виждат по какъв начин те сега бетонират статуквото и приказват с ГЕРБ-СДС, изясни той. Това още веднъж потвърждава, че е нужна конституционна промяна. Статуквото сплотява всички партии, вкопчени в изчерпания парламентарен модел, безапелационен е Христов. Според него сегашната конституция не може да роди нищо друго, с изключение на уродливи взаимни отстъпки. Аз смятам, че президента е пореден политик, само че той не е отварял тематиката за Конституционна промяна, сподели Христов. Онези, които мислят, че Конституцията би трябвало да се преправи поради президента, изобщо не са разбрали смисъла на диалога. Моята концепция е, че в този момент страната затъва в неуправляема фаза. В момента ние се занимаваме с пререканията сред Манол Пейков и Костадин Костадинов, изясни евродепутатът.

Според Христов президентската република е доста по-устойчива от парламентарната:
Не бих желал да влизам в спор за опция за трети мандат на президента, само че и да има и да няма, една президентска република е доста по-устойчива от парламентарната. Давам образец с Франция, която се тресе от цивилен митинги в продължение на години. Тези митинги ескалират в този момент. Франция обаче е управляема страна, без значение от това, че Макрон е изгубил изцяло доверието на своите съграждани.
Иво Христов, евродепутат

По отношение на влизането на страната ни в Шенгенското пространство Иво Христов разяснява, че точно страните, които ни стопират за влизането – Австрия и Нидерландия, имат стопански ползи ние да не сме в Шенген.

Преди години приемането на еврото у нас не беше толкоз огромна тематика, тъй като всички бяхме уверени в тази нужда. Сега обаче бъдещето на самата европейска валута е неразбираемо, разяснява евродепътатът.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР