Партиите пренебрегват здравия разум и решението на Народното събрание за

...
Партиите пренебрегват здравия разум и решението на Народното събрание за
Коментари Харесай

Радев попари партиите. Предупреждение за войната

Партиите подценяват здравия разсъдък и решението на Народното събрание за Украйна е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Самата дефиниция „ военно-техническа помощ “ е задоволително разтеглива и рискована. Това разяснява президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос, откакто взе участие в церемонията на площад „ Свети Александър Невски “ във връзка 6 май.

„ Днес всички българи справедливо отдаваме респект и благодарност към нашите военни и към всички, починали за родината. Войната, която бушува директно до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо отношение  и съответни решения, които да не основават опасности, а да укрепват националната сигурност “, съобщи Румен Радев във връзка днешния Ден на храбростта. Той добави, че главният дирек на сигурността е Българската войска и хората, които са се посветили на нея с подготовка, осигуреност, мотивация и отдаденост.

Президентът предизвести, че военният спор в Украйна не се обрисува да бъде къс и ще се разраства, по тази причина чака рационални решения от българските политици. „ Не бива да се позволява пристрастеностите на войната да се придвижват в България. Затова още един път приканвам българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделяне в обществото ни “, съобщи Румен Радев и добави, че е рисково и безусловно неприемливо в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната.

„ По българските улици, би трябвало да се веят български флагове. Наш човешки и публичен дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да ги поддържаме по всякакъв начин “, сподели президентът. Той означи, че кръвопролитията стартират с милитаристки апели, които нямат място у нас. „ Всеки, който по един или различен метод придвижва тези пристрастености в България, или ни въвлича във войната, би трябвало да понесе своята отговорност “, добави президентът. Президентът посочи, че, както предизвестява чешкият политик Вацлав Клаус, бягството от договаряния значи удължение на спора с всичките му последици. „ Това означава  икономическа самоликвидация на Европа и очевидно ние сме се запътили натам “, добави Румен Радев.

В Деня на храбростта и празник на Българската войска на площад „ Свети Александър Невски “ в София президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове на Българската войска. Президентът одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и сервира венец пред Паметника на Незнайния боец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР