Партиите да не превръщат отново темата Шенген, с която да

...
Партиите да не превръщат отново темата Шенген, с която да
Коментари Харесай

Партиите да не се замерят с Шенген, а да бъдат единни, зове Йотова

Партиите да не трансформират още веднъж тематиката Шенген, с която да се замерят в политическото пространство и политическия разговор. За това прикани вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, откакто единствено след няколко дни чакаме още веднъж в Шенген. Коментарът си тя направи, откакто взе участие на интернационален конгрес на тематика " Стоп на езика на омразата ".

По думите ѝ в идващите няколко месеца е значимо да имаме единна българска позиция. Нека да се уважат които създали и невъзможното да убедят европейските ни сътрудници. Усилията обаче трябвало да стартират по-рано.

" През тези 11 години направихме доста неточности , само че още от момента, в който България позволи през 2011 година техническите критерии за приемане в Шенген, да бъдат не просто смесени, а сменени от политически критерии. Тогава отворихме кутията на Пандора и през днешния ден виждате горчивите резултати ", уточни Йотова.
 Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за
Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за " двойни стандарти "

Има вяра, че Австрия може да промени позицията си

Тя увери, че борбата продължава и отсега нататък , като България в техническо отношение е подготвена да бъде част от Шенгенското пространство. Останалото било политическо решение. Нидерландия даже не пожела да се запознае с отчетите на двете инспекции за България и сподели, че приемането ни в Шенген е политическо решение, посочи Йотова. Според нея всичко това служи като катализатор и като подтикващ миг за всичко евроскептици, които настояват, че Европа демонстрира двойни стандарти.

" До 8 декември има към момента доста време и от време на време нещата се вземат решение в последния миг. Аз не бих пренебрегнала с лека ръка присъединяване на президента на неофициалната среща в Тирана и диалозите, които ще организира той там.   и продължава да упорства, само че в последна сметка ние имаме своите причини и те са по-силни от всеки път ", безапелационна бе Йотова.

Тя увери още, че постоянно представителите на България в Европейския парламент са били единни по тематиката за Шенген. Последните 7-8 месеца на предходното държавно управление на Кирил Петков тематиката за Шенген въобще не била на дневен ред.
 Радев убеждава нидерландския министър председател, че оставането ни отвън Шенген не е в полза на Европейски Съюз
Радев убеждава нидерландския министър председател, че оставането ни отвън Шенген не е в полза на Европейски Съюз

Той прикани институциите и страните в Европейски Съюз да следват критериите, а не други съображения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР