Парното трябва да поскъпне с 20% от Нова година. Това заяви

...
Парното трябва да поскъпне с 20% от Нова година.
Това заяви
Коментари Харесай

Шефът на Топлофикация София: Парното трябва да поскъпне с 20% от Нова година |

Парното би трябвало да нарастне с 20% от Нова година.

Това съобщи изпълнителният шеф на " Топлофикация София " инж. Александър Александров по бТВ. По думите му това е рационална актуализация, тъй като цената на природния газ се е вдигнала със 101% от последната смяна на цената на парното и топлата вода. „ На 1 януари, по нужда, в случай че няма внезапно изменение в посока понижение на цените, КЕВР ще поправя цената на парното и тока “,  и шефът на КЕВР Иван Иванов през вчерашния ден на съвещанието на енергийната комисия в Народно събрание. 

Няма действителна заплаха клиентите в столицата да останат без парно и топла вода през отоплителния сезон, увери Александров. 
„ Топлоподаването е обезпечено с от 2010 година, което казва, че никога топлоподаването за софиянци не може да бъде прекъсвано. Спирането би било пагубно за София “, сподели още шефът на „ Топлофикация София “. 

Според него сдружението " има „ ъпдейтнато “ позволение – сложно, в което са изменени нормите за азотни окиси от 200 на 100 мг. Това е по отношение на признати нови нормативни нива, които Европейската комисия е изискала. В последните десетина години „ Топлофикация “ направи редица вложения и е трансформирала равнищата на азотни окиси, които излъчва “, изясни шефът на сдружението. 

Той посочи обаче, че равнищата не дават отговор на последните евроизиквания, които са въведени през 2018 година Александров добави, че „ Топлофикация София “ е подала искане за краткотрайно отсрочване на нормата за азотни окиси, до момента в който се въведат необходимите съоръжения. 

Според него инвестиции в уреди, построени през 60-е години на предишния век, не могат да реализират нужните правила.
„ Разработваме нови проекти за съществена смяна в метода, по който се произвежда топлинна сила, с което да осигурим за идващите 50 години зелена енергия. В идващите три години ние ще можем да подновим инсталациите, които
да бъдат водородно насочени “, посочи Александров.

Той увери, че при въвеждането на новите технологии в сдружението се чака поевтиняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР